Advent u Opatiji

U hotelu Milenij prva subota Adventa otpočinje večerom istinskih okusa Toskane uz pecorino sir i cacio e pepe

Lucija Sučić

Za tu priliku posebni gosti ovog događaja biti će BUSTI, toskanski proizvođač sireva

Blagdanska sezona u Opatiji svake godine je za stepenicu viša, a ponuda sve raznovrsnija. Grad koji s razlogom nosi epitet biser Jadrana za vrijeme Adventa odjene se u posebno blagdansko ruho, a magično ozračje vlada na svakom koraku.


Ove je godine bogatu adventsku ponudu hotel Milenij, dragulj opatijske obale, odlučio upotpuniti na malo drugačiji način – obećanjem uživanja u istinskim okusima Toskane.


Dok su mnogima na prvi spomen Adventa glavna asocijacija kolači i slastice, u hotelu Milenij ćete 2. prosinca u 20 sati moći uživati u bogatstvu okusa i aroma pravog toskanskog pecorino sira i uživati u brojnim gastronomskim delicijama susjedne nam Italije.

Komadić Toskane u srcu Kvarnera


Za tu priliku posebni gosti ovog događaja biti će BUSTI, toskanski proizvođač sireva koji od 1955. njeguju tradiciju proizvodnje i očuvanja autohtonih okusa svog kraja.


“Zahvaljujemo se Mileniju i ovoj divnoj zemlji koja nas je ugostila, što su nam pružili priliku da vam omogućimo da kušate naš toskanski Pecorino i da svakome od vas ove večeri donesemo komadić Toskane”, kazao je direktor prodaje Marco Busti.


Nadodao je da je suradnja s poznatim opatijskim hotelom Milenij nastala upravo u tom duhu, “pokušavajući unijeti malo Toskane i malo naših vrijednosti povezanih s teritorijem, izvan naših državnih granica, čineći nas nositeljima onog najdragocjenijeg što možemo ponuditi: boje, mirise i okuse naše predivne zemlje“.


Dugogodišnji prijateljski odnosi sa susjednom Italijom nipošto nisu novitet, a u duhu njegovanja divnog prijateljstva, Milenij i Busti odlučili su se povesti onom dobrom starom da ljubav ide upravo kroz želudac.
Glavna zvijezda: cacio e pepe


“Moja obitelj je četvrta generacija proizvođača toskanskog pecorina i danas smo zahvalni svim ljudima koji svakodnevno kupuju naše proizvode i omogućili su da tvrtka raste od male mljekare ispod kuće do onoga što je sada naša tvornica od 7000 četvornih metara, dvije pećine za starenje i dva vlastita podruma za starenje.


Danas tvrtka s ponosom predstavlja široku ponudu pecorino sireva, rezultat iskustva i predanosti u održavanju tradicionalnih tehnika prerade, uz kontinuiranu potragu za kvalitetnim sirovinama i oplemenjivanje teritorija”, ponosno je izjavio Busti, ne skrivajući zadovoljstvo i uzbuđenje što će gosti Milenija na samom početku najradosnijeg doba godine gostima moći pružiti pravu rapsodiju okusa.


Između ostalog, prve subote u prosincu će vas u Mileniju dočekati zamamni okusi pravog toskanskog sira, uz glavnu zvijezdu: cacio e pepe!

Rezervirajte stol na vrijeme!

Stol(ove) za večeru možete rezervirati putem emaila na [email protected] ili telefonski, pozivom na 051/202-000.


 


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Amadria Park Hotel Milenij