Tako pametno!

Trik s puderom koji štedi proizvod, vrijeme i novac

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Svima nam je nešto ispalo, a razbijanje ili prolijevanje zna biti jako neugodno

Svi znamo taj trenutak, u gužvi smo, a zatim nam nešto padne iz ruku, napravi totalni kaos, a mi izgubimo živce. Uz kuhinju, ovoj vrsti nezgoda najsklonija je kozmetička torbica, a tu je glavni krivac: puder u prahu.


Posudica koja je otvorena padne na pod i pola skupog pudera se razleti po cijeloj kupaonici. To je stvarno loš početak dana.


Ali i u svakodnevnom životu bez ikakvih nezgoda, često bacamo puno skupog, korisnog pudera i to potpuno nepotrebno – samo zato što je jednostavno nemoguće dozirati pravu količinu pudera.


Uvijek nanesemo previše i onda to razmažemo negdje drugdje četkom ili spužvicom. Ali, postoji jednostavan trik kako to spriječiti i zaista dozirati samo onoliko pudera koliko vam je stvarno potrebno. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Toko Make Up & Skincare (@beautyshop.83)Zaštitna folija


Trik počinje odmah nakon kupnje, zapravo prije nego raspakirate proizvod. Naime, većina pudera ima preklop za zaključavanje s prethodno izbušenim rupama iz kojih možete istresti puder. Problem je što su one ponekada jednostavno prevelike i raspoređuju previše skupog pudera.


Rješenje počinje raspakiravanjem. Otvorite puder kao i obično, ali nemojte uklanjati zaštitnu foliju koja zatvara rupe i lijepi se izravno na njih.


Čistom iglom ili čačkalicom izbušite nekoliko malih rupica u ovoj foliji tako da se poravnaju s postojećim rupicama u prahu. Počnite s nekoliko i pogledajte koliko pudera izlazi iz kutije. Ako ne izađe dovoljno, povećajte rupe ili dodajte još. Nepoželjni kaos


Ako ste zadovoljni količinom pudera koja izađe iz pakiranja, gotovi ste. Jednostavna folija s malim rupicama izvrsna je za uštedu pudera i izbacivanje samo onoliko koliko vam je stvarno potrebno.


Srećom, postoji sve veći broj novijih pakiranja pudera u prahu koja već imaju druge mogućnosti doziranja, ali neke se tvrtke još uvijek drže klasičnog, rasipnog poklopca za doziranje.


Ovdje je trik posebno koristan, a vama će olakšati nanošenje, uštedu i izostanak nepoželjnog rasipanja i kaosa u kupaoni!