Koja je vaša dobitna kombinacija?

Tri ideje za posebno ukusne home made aromatizirane vode koje će vas okrijepiti

Dijana Ljubanović

FOTO/UNSPLASH

FOTO/UNSPLASH

Svježe, aromatične i vizualno atraktivne kombinacije...Vode s okusom super je jednostavno napraviti, a dodaju poseban dodir zabavama na otvorenom, vjenčanim domjencima, piknicima i okupljanjima svojim sjajem boja i suptilnim prizvukom svježeg okusa. Najbolje kod njih je što su potpuno prirodne i mogu se dobiti voćem i biljem koje raste vani u vašem vrtu.


Što se tiče miješanja bilja s raznim voćem, sve je to stvar ukusa. Možete odabrati bilo koju kombinaciju koju želite, ali kao i većina biljnih infuzija, neke kombinacije djeluju malo bolje od drugih i mogu se procijeniti samo metodom pokušaja i pogrešaka. Zbog toga smo odabrali tri naša najdraža uparivanja koja ćemo ovdje podijeliti s vama:


MENTA + KRASTAVAC


Ova je kombinacija klasična među ljubiteljima aromatizirane vode. Sve što trebate učiniti je tanko narezati krastavac i ubaciti listove mente, malo ih stisnuti čistim rukama da puste okus. Prelijte krastavac i mentu ledom i vodom, i spremni ste! Ova kombinacija posebno osvježava u vrućim danima.


FOTO/UNSPLASH

FOTO/UNSPLASH


JAGODA + BOSILJAK
Kombinacija jagode i bosiljka u početku bi se mogla činiti pomalo čudnom, ali slatkoća jagoda jako se dobro slaže s aromatičnom biljkom i definitivno je omiljena među onima koji vole konkretne okuse. Samo narežite jagode i trljajte listove prstima prije nego što ih stavite u vrč. Prelijte ledom i vodom i pustite da se okusi promžmu 5-10 minuta prije posluživanja.


FOTO/UNSPLASH

FOTO/UNSPLASH


KUPINA + KADULJA


Posljednja, ali svakako ne najmanje važna, je kombinacija kupina i kadulje. Ovo uparivanje ima dodatnu prednost nijansiranja vode u ljubičastu boju. Okus kadulje je suptilan i iznenađujuće osvježavajući. Samo dodajte kadulju na dno vrča s vodom i pokrijte je ledom i vodom.


FOTO/UNSPLASH

FOTO/UNSPLASH