Make up pogreške

Tri greške koje vjerojatno radite sa šminkom na ovim visokim temperaturama

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Kako izbjeći najčešće ljetne make up pogreškeVisoke vrućine, pogotovo toplinski udari koji nas sve češće zahvaćaju, pretvaraju šminkanje u nemoguću misiju. No, postoje par trikova koji šminku i na visokim temperaturama drže postojanu. 


Obožavamo ljeto, ali često nesnosne vrućine znaju pokvariti uživanje. Šminkanje ljeti trebamo svesti na minimum i, naravno, odabrati prikladne proizvode. Provjerite radite li najčešće ljetne greške koje kvare make up look. 


Ne nanosite primer


Znojenje i podloga jednostavno ne idu zajedno. Nismo se ni okrenuli, a pola pudera se već otopilo. Ono što pomaže jest nanošenje primera. TO je obavezno ljetni proizvod koji podlogu drži na mjestu. Ljeti preferirajte premiere na bazi vodi. Njihova tekstura je laganija i brže se upijaju. 


Koristite kremastu olovku za usne ili sjajilo
Osim što su kremastiji proizvodi skloniji razmazivanju, postoji još jedan razlog zbog kojeg sjajne proizvode za usne trebate izbjegavati. Ljeti koristimo bronzere i high lightere, a često se igramo i s brončanim sjenilima na očima. Ako k tome koristite sjajne proizvode na usnama, previše ćete sjajiti, što će pokvariti cjelokupni dojam. Preferirajte mat proizvode na usnama. 


Nanosite previše bronzer


Ljeto i bronzeri – to jednostavno ide zajedno. Obožavamo ga koristiti ljeti kako bi posebno naglasili osunčani look. No, pripazite gdje i u kolikoj mjeri nanosite bronzer jer će dojam u protivnom djelovati “traljavo i umrljano”. Uvijek je bolje uzeti manju količinu proizvoda, nanijeti ga na željena mjesta i provjeriti jeste li postigli željeni dojam. Uvijek možete nanijeti još jedan sloj.