Pripazite prilikom korištenja

Tri greške koje najčešće radimo s maskama za lice

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Maske za lice su dio redovite njege licaMaske za lice su neophodni proizvod u redovitoj skin care rutini. Danas na tržištu postoji paleta proizvoda koja omogućava da doslovno svatko može pronaći onu idealnu masku za svoje lice i probleme koje s kožom ima. 


Često nanosimo masku usputno bez puno razmišljanja o samom procesu. Zbog toga se znaju dogoditi pogreške koje umanjuju njeno djelovanje. 


Ne očistite kožu prije nanošenja maske za lice


Kako bi maska mogla potpuno djelovati, a vaša koža upiti sve sastojke koje joj ona pruža, potrebno je lice temeljito očistiti prije nanošenja. Ako na licu imate bilo što od prethodnih proizvoda, poput kreme za lice, SPF faktora, pa čak i šminke, oni stvaraju barijeru zbog čega maska ne djeluje potpuno. Stoga prije svakog nanošenje temeljito očistite lice kako bi ono bilo čisto i spremno za upijanje svih dobrih sastojaka vaše maske za lice. 


Nanosite krivu masku za lice
Kao i kod drugih skin care proizvoda potrebno je dobro proučiti odabrani proizvod. Prije svega morate znati koji tip kože imate i koji problem želite sanirati. Koža vam je suha? Koža ima puno upalnih procesa? Koža se peruta? Sukladno tomu birajte masku za lice. Naravno, kao i kod drugih proizvoda za lice potrebno je isprobati pojedine brendove kako biste znali koja maska vam pristaje. Srećom, maske nisu skupe i dolaze u malim pakiranja te je isprobavanje tako olakšano.


Zaboravljate na njegu lica nakon maske


Nanijeli ste masku, očistili nakon toga lice i ono blista. Smatrate kako je vaš skin care završen. Pogrešno! Bez obzira na to što je vaše lice mekano i glatko i nakon nanošenja maske ne smijete zaboraviti svoju ili dnevnu ili noćnu kremu za lice, ovisno kada ste nanijeli masku.