Forestcore

Trend dizajna interijera koji unosi veličanstvenost bujnih šuma u dom

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U pitanju je uređenje inspirirano tišinom i zelenilom šuma

Želja da se bezgranični prostori prirode unesu u dom dovela je do mnogih novih trendova u dizajnu namještaja i interijera.


Najnoviji se zove Forestcore i preuzima TikTok, Instagram i Pinterest, osvajajući veliki broj fanova.


Cilj je prenijeti bujno zelenilo šuma i velike vanjske prostore u udobnost vašeg doma, s namještajem inspiriranim prirodom.


Stvaranje prirodne oaze unutar doma dobro je za vaše raspoloženje, pogotovo ako živite u gradu, a moguće je uz pridržavanje nekoliko mjera opreza.


Kako opremiti svoj dom u Forestcore stilu


Forestcore je puno više od stila namještaja. Umjesto toga, to je prava estetika, način osjećanja i pristupa vanjskom svijetu.


Oni koji više vole Forestcore raspoloženje osjećaju potrebu da svaki dan u vlastitom domu iskuse ugodan osjećaj koji donosi šetnja na otvorenom ili piknik ispod drveća.


Osim što je estetski dopadljiv i ugodan oku, Forestcore namještaj blagotvorno djeluje na psihofizičku ravnotežu što rezultira smirenjem i opuštanjem od svakodnevice.


Boje i materijali


Stil Forestcore temelji se na odabiru prirodnih boja, kao što su tamni tonovi zemlje i zelenila koji karakteriziraju lišće.


Zelena je dominantna boja, od najsvjetlije do tamno zelene. Isto vrijedi i za smeđu, još jednu prevladavajuću boju.


Upućeni u dizajn interijera preporučuju dodavanje svijetle boje u nijansama žute, narančaste i crvene, a koje podsjećaju na sunce kako bi se što vjernije oponašalo prirodno okruženje.


Što se materijala tiče, drvo je idealno za namještaj, za kombiniranje s tekstilom od prirodnih vlakana kao što su lan i pamuk.


Za najbolju reprodukciju šumske atmosfere također je preporučljivo kombinirati čvrste i robusne elemente s mekšim.


Repliciranje ovog slojevitosti tekstura vrlo je jednostavno: samo kombinirajte drvo i kamen s finim tkaninama poput baršuna ili umjetnog krzna.


Važnost svjetla i mirisa


Rasvjeta igra temeljnu ulogu kada se radi o opremanju doma u stilu Forestcore. Za uljepšavanje prostorija dobro je dodati reflektirajuće i svijetle elemente namještaja kao što su ogledala i predmeti s pozadinskim osvjetljenjem, popraćeni ukrasima u zlatnim i srebrnim tonovima.


Preferirana svjetlost je topla i ne previše intenzivna, zahvaljujući korištenju zidnih svjetiljki ili visećih lustera postavljenih na umjetnički način.


Zeleno svjetlo za svijeće, još bolje ako su mirisne: preferirani su mošusni i balzamični mirisi koji podsjećaju na šumu, poput bora i sandalovine.


Biljke i botanički printovi


Nezaobilazne su sobne biljke, raznih veličina i za postavljanje u svaku prostoriju u kući, od dnevnog boravka do kupaonice.


Oni koji nemaju “zeleni palac” lako se mogu odlučiti za umjetne biljke.


Alternativno, botanički printovi također pomažu u stvaranju prave atmosfere: mogu se koristiti i za ukrašavanje kuće tapetama i za tekstil kao što su zavjese i tepisi.