Imperial Spirits Festival

Terasa hotela Kvarner postala je oaza za sve kokteloljupce. Ovako je izgledao prvi dan festivala koktela

Lucija Sučić

Ponajbolje koktel kreacije bile su u samom centru događanja

Kraj radnog tjedna otpočeo je sa stilom, te se jučer u organizaciji Liburnia Hotels & Villas i Liquid Marketa održao prvi Imperial Spirits Festival, prestižni festival koktela, čime je Opatija postala pravom oazom i magnetom za sve kokteloljupce.


Festival se udomaćio na raskošnoj terasi hotela Kvarner, jednog od najpoznatijih hotela na opatijskoj rivijeri, koja se pokazala doista idealnim mjestom za prvi festival ovakvog karaktera na našoj obali.


Hit kokteli ovog ljeta biti će…


Na upit o predikcijama za hit koktele ove sezone, mnogi barmeni isticali su kako se vermut u različitim kombinacijama sve više profilira kao glavni sastojak za ljetna pića. Jedan od takvih koktela mogao se kušati na Burschikovom izlagačkom štandu, kojeg je spravljao iskusni barmen Michael, a kojem je baza najstariji austrijski vermut Burschik’s Rosé.

Prilika za kušanje jedinstvenih i originalnih koktela


Od besprijekorne organizacije do bogatog zabavnog programa, posjetitelji su kroz ovaj jedinstveni događaj (čiji nastavak slijedi danas) imali priliku isprobati neke od signature koktela pažljivo kreiranih od strane najtalentiranijih barmena industrije, kao i otkriti neke od najnovijih barmenskih trendova.


S obzirom na degustacijski karakter festivala, ponajbolje koktel kreacije bile su u samom centru događanja, te se posjetiteljima nudila prilika kušati jedinstvene i originalne koktele spravljene od strane profesionalnih barmena i miksologa, kao i isprobati neka od najnovijih te najfinijih žestokih pića na tržištu.Aurin Limoncello spritz još je jedan ljetni hit


Barmen Marko, vrhunski miksolog iza pulta Destilerije Aura istaknuo je kako je najaktualniji njihov Limoncello spritz, za kojeg smatra da će postati glavno piće beach barova ove sezone.

‘Uradi sam’ zona


Također, ovo je bila ujedno i idealna prilika za upoznavanje osoba iza samih brendova pića kao i brojnih profesionalaca industrije. Na festivalu svoje je znanje i umijeće miksologije predstavilo mnoštvo barmena, ali i barmenki, koji su svoje umijeće pokazivali iza pultova više od 20 poznatih brendova pića, poput Hennessyja, Aure, Thomas Henryja, Tito’sa, Amara, Nostroma, Fiumanke, Sierre, Torpeda, Maraske, Giffarda, Varionice i brojnih drugih, dok su se od barova na terasi Kvarnera našli Deznam, Peaches&Cream, Qube, Apotheca Bar i Frau Dietrich.


Osim same degustacije koktela, posjetitelji su mogli uživati u brojnim popratnim sadržajima poput masterclass tečajeva i radionica, a na festivalu je bilo postavljeno i nekoliko ‘uradi sam’ zona gdje su se oni odvažni mogli okušati, uz budno oko profesionalnih barmena, sami smiksati svoj koktel.


Gastro ponuda


Dio večeri koji je posjetiteljima bio posebice zanimljiv i nadasve uzbudljiv bilo je i natjecanje barmena, koji su u dva kruga natjecanja pokazali zavidne vještine miješanja signature koktela.


Za besprijekornu atmosferu bili su zaduženi DJ Alex Sabbattini, Infinity Band te Live Sax by Franjo Črnjarić, dok su se zvučna imena restorana Cubo, Ganeum, Navis te Soft Ice Cream pobrinuli da gastro ponuda bude na visini.