#10modnih

Svestrana Riječanka Marlene Moschella: ‘Volim kreirati svoj look, a ne ga kupiti’

Lucija Sučić

"Moje zlatno pravilo je ‘Ne kupuj ako nije 10/10’", poručuje

Marlene Moschella 24-godišnjakinja je iz Rijeke koja za sebe kaže kako voli avanture, nove izazove i dobro društvo!


Uz to što su joj dani ispunjeni aktivnostima u kojima apsolutno uživa, Marlene radi u obiteljskoj firmi za dizajn interijera, a uz to vodi i svoj obrt povezan sa zdravim i aktivnim stilom života.


Kada ne radi, ispričala nam je da slobodno vrijeme voli iskoristiti na trening, fotografiranje i kreiranje sadržaja za društvene mreže.


Uza sve navedeno, ova vesela i simpatična Riječanka zbog svog je opuštenog, zanimljivog i nadasve osvježavajućeg stila pun pogodak za naših #10modnih, te u nastavku doznajte bez kojih pet predmeta naprosto ne može zamisliti svoj ormar, tko joj je omiljeni modni dizajner i što od modnih trendova nikako ne bi voljela da se vrati natrag u modu!


Kako bi opisala svoj stil? 


“Volim razne stilove odijevanja pa me se može vidjeti u svakakvim kombinacijama. Od streetstyle looka i širokih hlača do uskih, elegantnih haljina i štikli. Ono što je svim stilovima zajedničko je fokus na detalje, nakit, marama ili kapa, a sam komad robe je većinom jednostavan.


Volim kreirat svoj look, a ne ga kupiti. Također, na meni ćete rijetko vidjeti da ‘reklamiram’ dizajnerske bredove, glomazni logo je veliko NE kod mene”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Kako je počela tvoja ljubav prema modi i kako si gradila svoj stil? 


“Iskreno, ljubav prema dobro stiliziranom outfitu je izašla na vidjelo ne samo kad sam počela zarađivati svoj novac, već kad se skupila dostatna količina robe u ormaru. Do tada nisam pomišljala na neki poseban styling. No uvijek sam voljela dobro izgledati. 


Početkom 2022. godine sam više pažnje počela posvećivati svakom svom outfitu. Mislim da sam tek započela svoje modno poglavlje”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Gdje kupuješ odjeću, kako je biraš i što ti je pritom najvažnije?


“Moje zlatno pravilo je ‘Ne kupuj ako nije 10/10’. Nakon što sam imala fazu impulzivnog kupovanja, što nam je konzumerizam približio, rekla sam dosta. Svaki put kada bi si htjela priuštiti novi komad odjeće, obuće ili modnog dodatka vršim analizu.


Kako mi stoji, koliko mi se sviđa, je li samo trenutni trend ili je ‘in’ svake sezone, kakav je omjer kvalitete i cijene itd… Odjeću kupujem posvuda, od internet stranica do New Yorkera i Zare”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Bez kojih 5 komada ne možeš zamisliti svoj ormar? 


“Mislim da je moj trademark koža (umjetna koža). Volim tu teksturu, a može izgledati baš moćno. Zatim, trapez hlače jer ističu žensku figuru. 


Tu su kapa, bareta ili raif– slaba sam na modne dodatke koji idu na glavu. Onda, naušnice! Iako mi ne stoje u ormaru, ni jedan outfit ne prođe bez njih! Zadnje, ali ne i najmanje bitno je crop top jaknica, savršena stvar za nas niže djevojke”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Da se možeš vratiti u prošlost, koju modnu eru bi odabrala i zašto?


“Moj odgovor je uvijek isti! Oduvijek sam maštala o raskošnim haljinama i balovima. Rado bih se vratila u osamnaesto stoljeće i doživjela što znači nositi korzete i kile odjeće napravljene od prirodne i skupocjene tkanine. Ima nešto u tim vremenima kada su žene nosile haljine, a muškarci odijela”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Imaš li omiljenog dizajnera ili dizajnericu i zašto baš njega odnosno nju?


“Moje poštovanje i divljenje zaslužuje dobro poznata francuska dizajnerica Coco Chanel. Žena je utemeljila bezvremenske klasike modne industrije kao što je mala crna haljina, torbica sa lancem, žensko odijelo itd… Moj san je imati u ormaru barem jedno dvodijelno Chanel odijelo“.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Najkorisniji modni savjet kojeg si ikad dobila? 


“Nisam dobivala konkretne savjete, ali sam proučavala sadržaj vezan za modu i odjeću općenito. Odvojila bi 2 stvari. 


Prva je personalizirana analiza paleta boja – koja si ‘sezona’. Da pojednostavim; postoji web stranica na koju uneseš svoju boju kose, kože i očiju i prema tome ti pokaže koja paleta boja ti najviše odgovara. Zaključila sam da nisam za pastelne boje, kao što bi primjerice bila svjetloputa djevojka plave kose. 


Drugo, ne mogu dovoljno naglasiti važnost razumijevanja vlastitih proporcija i samim time kakav kroj odjeće nositi, a kakav izbjegavati.


Kao niža cura volim nositi visoki struk uz crop top, takva kombinacije odjeće daje vizualni efekt dužih nogu. Najbolje mi stoji odjeća pripijena uz tijelo inače me taj komad robe ‘pojede’”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Modni trend za koji se nadaš da se više neće vratiti u modu?


“Pošto se sada svašta vraća u modu, nikad nisi siguran. Ali sve haljine sa naglaskom niskog struka je nešto što više nikad ne bi stavila na sebe”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Najveći modni fail koji si imala? 


“Nisam još imala modni fail vrijedan spomena. Vjerojatno ću ga imati i ne bojim se toga. Ne griješi samo onaj koji stalno igra na sigurno, a to je dosadno. Hrabrost i originalnost cijenim pa makar pogriješila”. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)Da sada dobiješ tisuću eura i u roku pet minuta moraš kupiti neki modni komad ili dodatak, što bi odabrala? 


“Definitivno torbicu. A može i remen uz nju. Našlo bi se stvari na Farfetchu. Nije me briga za neku posebnu marku, bitno da je kvalitetna… I lijepa naravno :D”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marlene Moschella (@marlene_moschella)#10modnih

Želite inspirirati naše čitateljice svojim modnim kombinacijama? Taggajte @life_novi_list na Instagram fotkama i možda se baš vi nađete u našem modnom serijalu inspiriranim dobrim stilom.