Ludosti beauty savjeta

Pojedinci na TikToku koriste lubrikant kao primer. Nemojte to isprobavati

Mija Dropuljić

Budite oprezni! Nisu svi trikovi prikladni za korištenje u svakodnevnom životu, a o ovome se oglasio čak i Durex.Društvene mreže su oduvijek bile izvor i inspiracija za brojne make up lookove, ali i mjesto gdje otkrivamo brojne trikove. YouTube je među prvim mrežama na kojima smo mogli pronaći konkretne beauty editorijale i savjete. Čini se da u zadnje vrijeme primat preuzima TikTok.


S porastom popularnosti ove društvene mreže raste i broj, slobodno možemo reći, opskurnih “trikova” koji se često čine kao isključivo pecanje lajkova nego razuman savjet kojeg ćemo primijeniti u svakodnevnim životu. 


Što zapravo znači kada pojedini video postane viralan? Najčešće je u pitanju ili šokantan ili “vrlo sladak” sadržaj, a u onom manjem broju je u pitanju koristan i edukativan. TikTok, poznat po svojim brzim i kratim videima, često igra upravo na šok. 
Zadnji u nizu apsurdnih TikTok trikova je korištenje lubrikanta kao make up baze odnosno primera. I to ne bilo kojeg lubrikanta nego onog, kao što vjerojatno pogađate, namijenjenog za spavaću sobu. 


U ovom slučaju se Durex lubrikant koristi za bazu te miješa s puderom. Lubrikant preuzima ulogu primera. Oni koji su isprobali lubrikant obećavaju ekstra glatku kožu i besprijekornu podlogu koja izgleda svježe. 


@seananthonyvLife Changing hack?! ##seananthony ##makeuphacks ##makeupfyp ##makeup ##viralmakeup ##beautytips ##beauty ##lifehack ##makeupreview ##beautyhacks♬ Girls Want Girls – Drake


Naravno, nakon što su pojedinci stekli milijunske preglede svojih videa i drugi su krenuli objavljivati sadržaj na temu “lube makeup” i “lube primer”. Ludost ili?


Čak je i sami brend Durex, koji nije platio nikakvu reklamu tog tipa, službeno komentirao da cijene svačiju kreativnost, ali da ne savjetuju da se njihov lubrikant koristi na licu kao primer. 


Ubrzo su se oglasili i brojni profesionalni make up artisti koji su prozvali pojedince za širenje potpunih gluposti i izmišljanja “trikova” koji ne drže vodi i koji se samo objavljuju kako bi šokirali gledatelje i dobili pogled više na svoj video.


FOTO: Unsplash
Lubrikante koristite u spavaćoj sobi ili vama omiljenoj lokaciji, a na lice ipak nanosite samo make up proizvode


Ono što je bitno naglasiti jest činjenica da lubrikant nije make up proizvodi niti se smije koristiti kao takav. Jedno je napraviti “viralan” video, a drugo je koristiti dotični proizvod u svakodnevnoj make up rutini jer vaša koža neće biti sretna. Nećete na koncu ni vi.


Uostalom zbog čega biste koristili posve deseti i za tu svrhu neprovjereni proizvod kada na tržištu već godinama imate za to provjerene proizvode koji imaju izvrsne rezultate? Jer vam je neki wannabe “makeup” guru rekao da je to tako dobra ideja. On je to napravio zbog dodatnog lajka i share, a ne zato što je “otkrio” make up revoluciju. Otkrio je samo način kako da njegov video postane viralan, a to je jedna posve druga priča.