Nije "volim te"

Svaka žena (ali i muškarac!) u vezi žele čuti samo ove dvije riječi

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

"Volim te" možda obuhvaća naše osjećaje prema partneru, ali postoje puno moćniji izrazi.

Kada nekome želite iskazati ljubav, onda obično posegnete za riječima “volim te”. Iako ih je lijepo čuti na dnevnoj bazi, to nisu dvije najvažnije riječi koje želimo čuti.


“Volim te” možda obuhvaća naše osjećaje prema partneru odnosno partnerici, ali postoji još riječi koje treba spomenuti u vezi da bi tu ljubav pokazali.


Što bi se reklo, nekad sama izjava ljubavi nije dovoljna jer postoje i snažniji izrazi kojima iskazujemo da nekoga volimo na puno jačoj razini.


Koje su to dvije riječi?


Dovoljan/na si.


Možda zvuči isfurano, ali istina je. Čuti da vam netko kaže kako ste dovoljno dobri, snažnije je nego čuti istrošene “volim te”. Nekome reći da je dovoljan pokazuje prihvaćanje cijelim srcem i to nije nešto što možete reći bilo kome. Nema hrabrije fraze od ove.


Cijenim te


Kada po cijele dane radite, jurite okolo, čistite po kući, neovisno kojeg ste spola – ubijate se od posla na sve strane. Pritom još pronađete neku minutu u danu u kojoj ćete nazvati voljenu osobu i pitati je kako je. Možda ćete se u jurnjavi s posla i kupovanju namirnica sjetiti da je neki dan izjavila kako želi čokoladu pa ćete ju kupiti. I onda ćete od druge strane čuti “cijenim te”. Odnosno, barem bi to trebali čuti. Nekad partnere i njihove male geste uzimamo zdravo za gotovo, a stati na sekundu i reći nekome da cijenite i njega/nju i ono što radi za vas, u drugoj će osobi izazvati snažne pozitivne emocije.


Kako si?


Pitanje koje ponekad totalno izuzmemo iz dnevnog govora, što je pogrešno. Pitati nekoga kako je nakon čitavog dana, dozvoliti mu da bez straha od negativne reakcije ispriča svoje dnevne pustolovine, stvorit će u vašoj vezi osjećaj sigurnosti i povjerenja. Ovo pitanje nemojte postavljati tek tako nego budite spremni sjesti i poslušati drugu stranu, pritom nikako ne umanjujući njihove osjećaje.


Podržavam te


Neovisno o tome iskazujete li podršku partneru ili prijatelju, ona je važan dio svake veze. Nekad osoba jednostavno mora čuti od vas da je podržavate u njezinoj odluci. Tako će znati da ste u istom timu te da joj čuvate leđa kada zatreba.


Sretna/an sam.


Svatko se može nasmijati i glumiti da mu je lijepo. Pa čak i pritom reći da vas voli. Ali recite ponekad da ste doista sretni u vezi jer će to puno značiti osobi koja će to čuti.