Isprobajte!

Isprobajte! Šumski test koji vam pomaže shvatiti vaše želje i skrivene tajne

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Cilj testa je povesti vas u zamišljenu šetnju i analizirati kako komunicirate

Na netu postoji mnogo zgodnih testova koji vam pomažu da otkrijete nešto više o svojoj osobnosti.


Među mnogima, postoji test šume koji vas tjera da se suočite s elementima.


Cilj je povesti vas u imaginarnu šetnju i analizirati kako komunicirate s različitim elementima koji su vam predstavljeni.


Savjetujemo vam da uzmete olovku i papir i zapišete svoje odgovore ili test rješavate u društvu.


Započnimo. Pogledajte sliku iznad i odgovorite na pitanja:


1. Idete u šetnju šumom: kakva je ruta? Je li vegetacija uredna i čini li se cesta ravna? Hodate li sami ili u pratnji? Tko je s vama?


2. Izlazak sa životinjom: koja je to životinja? U kakvom ste odnosu s njom?


3. Nastavite hodati i odjednom se put otvori. Pogledajte svoj dom iz snova. Opišite njegovu veličinu, broj prozora i ima li rešetke.


4. Uđite u kuću. Prva soba koju nađete je dnevna soba sa stolom. Kakav je stol? Što je iznad i okolo?


5. Izlazite iz kuće na stražnja vrata, prije nego što izađete shvatite da je netko ostavio šalicu na podu. Od kojeg materijala? Što radite s tim?


6. Ostavite kuću iza sebe i vratite se u šumu, u određenom trenutku otkrijete da postoji vodena površina koja vas sprječava da idete naprijed. Kakva je? Kako ju prijeći?


7. Došli ste do kraja puta i nema više šume, zaustavljate li se da se osvrnete?


Interpretacija i rezultati


Početni put: predstavlja kako vidite svijet. Ako drveće formira urednu stazu, to znači da vidite da vaš život ide u smjeru u kojem želite. Osoba koja vas prati je najvažnija osoba u vašem životu. Ako ste odlučili nastaviti sami, to je zato što u ovom trenutku ne postoji nitko za koga mislite da vas može pratiti u ovom trenutku vašeg života.


Životinja: to je iracionalni prikaz vaših problema. Nije važno kakva je u stvarnosti, važno je kako ste ju zamislili. Način na koji komunicirate sa životinjom pokazuje kako rješavate svoje probleme.


Ako vas je životinja napala, vjerojatno osjećate da vaši problemi narušavaju vašu psihičku stabilnost, a ako vas nije napala, to svakako znači da nastojite svoje sukobe rješavati asertivno. Ako ste odlučili ignorirati to, to je zato što izbjegavate suočavanje sa životnim preprekama.


Kuća iz snova: predstavlja ambicije i sposobnost rješavanja prepreka, a ako ima mnogo prozora odražava ekstrovertan karakter. S druge strane, ako ima malo prozora i rešetki, to je znak nesigurnosti i sramežljivosti.


Stol: ako stol nije bio okružen ljudima i nije bilo hrane ili cvijeća, to bi moglo značiti nesreću.


Šalica: materijal čaše predstavlja kako vidite odnos s osobom iz prvog pitanja. Ako je od željeza ili keramike, vidite trajnu vezu, ako je od plastike ili papira, ukazuje na malu stabilnost. Ono što ste odlučili učiniti sa šalicom je nesvjesni prikaz vašeg odnosa s osobom iz prvog pitanja.


Voda: priroda vodenog tijela i njegova veličina predstavljaju veličinu i intenzitet vaše seksualne želje. Ako ste se odlučili smočiti se, to znači da vam je seks jako bitan.


Biste li se osvrnuli?: konačno, ako ste odlučili pogledati unatrag, to može značiti dvije stvari: prvo, pridajete veliku važnost prošlosti i drugo, nadate se da imate sve ono što ste usput uočili.