Vječno pitanje

Što ide prvo: rumenilo ili korektor?

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Neke stvari u procesu šminkanja ipak ne treba zanemariti kako biste postigli željen rezultat!

Iako svatko ima neka svoja pravila, redoslijede i tehnike nanošenja šminke, neke stvari u procesu šminkanja ipak ne treba zanemariti kako biste postigli željen rezultat.


Jedna od tih je i redoslijed nanošenja proizvoda, koji se možda na prvu ne čini tako važan, no jest ako volite i želite postići idealan rezultat na licu.


Dakako, ako imate tehniku koja vam odgovara, to je posve u redu – strogih pravila nema, no ako se mučite s pitanjem što dolazi prvo: korektor ili rumenilo, imamo pokoji savjet za vas.Prigušeno rumenilo


Rumenilo i korektor podosta su ključni u kontekstu šminke jer oboje su važni za finalni look, a vjerovali ili ne, mijenjanjem njihovog redoslijeda u procesu šminkanja možete postići različite rezultate.


Kada prvo nanosite korektor, a onda rumenilo, stvara se ravnomjerna podloga za stavljanje rumenila, ali i bronzera i highlightera. Slijedeći ovu metodu lakše ćete stopiti ostale dijelove šminke s vašom kožom i postići ujednačen rezultat.


Ako koristite rumenilo prvo, pa potom korektor, tada se postiže veoma prigušeno rumenilo.


Imajte pritom na umu da ovaj poredak također ovisi i o formulaciji proizvoda, odnosno je li rumenilo u prahu ili tekuće. Ako preferirate mat završetak tada su za vas bolja opcija rumenila u prahu, dok ako više volite dewy finiš, pokušajte s  tekućim ili kremastim rumenilom.