Tko će proći ispit?

Studenti ekonomije ne znaju parne i neparne brojeve?! Morali im slati službeno pojašnjenje da bi znali kada doći na ispit iz – računovodstva!

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Službeni upit vezan za određivanje parnih i neparnih brojeva poslali su čak i predstavnici Vijeća studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.Studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu postali su hit na društvenim mrežama nakon što su slali upite o pojašnjenju kako se računaju parni i neparni brojevi.


Studenti su imali ispit iz računovodstva pa su na e-mail dobili obavijest o vremenu održavanja ispita. Za ispit su podijeljeni u dvije grupe, a u e-mailu s uputama stoji da studenti s parnim brojem indeksa polažu u 11,00 sati dok će oni s neparnim brojem indeksa ispit polagati pola sata kasnije.


Čitava bi priča prošla ispod radara da upute nisu zbunile pojedine studente kojima nije bilo jasno kako se računaju parni i neparni brojevi.
Nakon što su počeli slati upite pošiljatelju e-maila o računanju, stigao je i odgovor kojeg prenosi Klix.


“Nakon iznenađujuće velikog broja upita studenata (čak i Vijeća studenata) kako se izračunava paran i neparan broj, slijedi detaljno uputstvo. Broj je paran ako je djeljiv brojem 2 bez ostatka (odnosno završava cifrom 0, 2, 4, 6 ili 8). Broj je neparan ako nakon dijeljenja brojem 2 ima ostatak (odnosno završava cifrom 1, 3, 5, 7 ili 9)”, stoji u odgovoru koji su dobili.


Ne znamo je li zanimljivije što je riječ o studentima s Ekonomskog fakulteta, što se parni i neparni brojevi uče u osnovnoj školi, što je ekonomistima potrebno znanje matematike ili što je riječ o predmetu – računovodstvo. Nadamo se da su se studenti dobro pripremili za ispit.