Hit boja jeseni

Stilski vodič: s kojom bojom se slaže crvena?

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Otkrijte koju nijansu odabrati i kako je kombinirati

Crvena boja je upečatljiva i u njoj nikad nećete proći nezamijećeno. Upravo zbog svoj jakog dojma kojeg ostavlja, čini se kako juj e teško kombinirati s drugim bojama. 


Ako je sudeći prema dizajnerskim kućama, upravo crvena boja će biti jedna od najpopularniji ove jeseni i zime. Giambattista Valli je koristio različite nijanse crvene boje, a u novim kolekciji ovu boju je odabrala i Isabel Marant. 


Koja crvena boja vam pristaje?


Nije rijetkost da žene smatraju kako im crvena boja ne stoji. Naravno da postoji razlika ovisno i nijansi crvene, no upravo zbog raznih varijacija ove boje, svaka žena će pronaći onu idealnu za sebe. 


Ako imate topliji ton kože, srednje smeđu do crnu kosu, prirodno lako potamnite, za vas su stvorene toplije nijanse, poput koraljne, boje rajčice do šafran crvene.


Hladniji tonovi kože, sa svijetlom, najčešće plavom kosom, imate crveni pigment kose, odlično vam pristaju hladniji tonovi crvene, poput bordo, burgundi, purpurno crvene do boje crvenog grejpa 


Kako kombinirati crvenu boju?


Crvena boja se možda na prvu čini kao komplicirana za kombinirati, no jednom kada se krenete poigravati s njom, postat ćete hrabriji i sve češće ćete nositi crvenu boju. 


Monokromatski look: crvena uz crvenu


Za odvažne ljubiteljice mode tu je monokromatski izgled, odnosno kombiniranje crvene boje od glave do pete. Najjednostavnije ćete taj izgled postići ako se odlučite za istu boju, a fantastično izgledaju odijela.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli 𝕴𝖐𝖗𝖆𝖒 (@ikramabdi)No, odlično izgleda i modna kombinacija s različitim nijansama crvene. Odlučite te se za jedan vodeći komad i obavezno dodajte modni detalj u drugoj crvenoj boji. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli JANKA POLLIANI (@polliani)Crvena sa zelenom


Ova statement kombinacije na prvu će vas asocirati na Božić, no samo ako odaberete za te blagdane tipične nijanse zelene i crvene. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Emili Sindlev (@emilisindlev)Ako ste u potrazi za manje upadljivim kombinacijama, birajte maslinasto zelenu, pastelne nijanse boja, a u styling možete ubaciti jedan detalj u jarkoj nijansi.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Renia Jaz (@venswifestyle)Crvena i plava kombinacija


Među klasike definitivno se ubraja kombinacija crvene i plave boje. Crvena je kao stvorena da ide uz traper komade, bilo da su u pitanju traperice, suknje ili kombinezoni. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Emmanuelle Koffi (@emmanuellek_)Crvena s pink bojom


Veoma trendi kombinacija je ona s popularnom pink bojom. Ta kombinacija je razigrana, upečatljiva i stylish.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli barbz ☆ (@barbaramalewicz)Decentnije kombinacije


AKo su vam i dalje sve predložene modne kombinacije isuviše upečatljive, uvijek se možete okrenuti ka onim klasičnim kombinacijama. Nikad nećete pogriješiti ako crvenu boju nosite uz razne nijanse smeđe boje. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jeanne Damas (@jeannedamas)Pravi klasik koji uvijek djeluje profinjeno je kombinacije crvene na crnu boju. Nešto prozračniji i ležerniji izgled pruža kombinacija s bijelom bojom. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli MARIE JASTER (@marie_jaster)Za sve malo više edgy žene, siva boja je odličan odabir za kulerske i opuštene outfite. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tiffany Hsu (@handinfire)