Jednostavna rekreacija

Stigle su i „Gym usne“: Novi trend šminkanja koji nema veze s teretanom!

Mija Dropuljić

Foto: iStock

Foto: iStock

U skladu s velikim make up trendom koji sve više naginje prema prirodnosti, danas su vrlo popularne "gym usne".Nijedna druga platforma društvenih medija trenutno ne donosi toliko trendova kao TikTok i Instagram. Takozvane “Gym Lips” potpuno su nove i totalno moderne tehnike šminkanja usana za ovo ljeto.


Reći ćemo vam o čemu se radi i kako jednostavno možete rekreirati trendi look. Mali spojler: trend nema nikakve veze sa sportom.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ALEXIS CANTILLO (@alexisgcantillo)

Kad čujete “Gym Lips”, nije odmah jasno o čemu se točno radi. Postoji li sada metoda vježbanja za usne kako bi postale punije? Ili su to usne napumpane filerima?


Zapravo, izgled uopće nema veze s “teretanom”, odnosno fitness studijem ili sportom općenito, već jednostavno opisuje vrlo prirodnu, ali ipak učinkovitu tehniku ​​šminkanja usana. Toliko prirodnu da biste s ovakvim lookom mogli ići u teretanu, a da pritom ne privučete pozornost.


Za “gym lips” prvo uzimate olovku za usne u boji koja je što bliža vašoj prirodnoj boji usana. Olovka se koristi za ocrtavanje usana, koje se ocrtavaju samo malo dalje od konture. Tako se stvara efekt punijih usana. No, ocrtavanje ne smije biti previše ekstremno kako se ne bi izgubila prirodnost trenda.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli makeup by KELLI ANNE (@makeupxka)Zatim nanesite željenu nijansu ruža ili sjajila za nježan sjaj na cijele usne do ruba (nove) konture usana. I eto voilà, predivno našminkane usnice su gotove. Savršen look za svakodnevne obaveze, ali i uz elegantan outfit, svakako vrijedi isprobati ovaj trend za ljeto.