
Foto: iStock
Idealno za večere kad nemate puno vremena, ali želite nešto toplo, aromatično i zasitno
povezane vijesti
Ako tražite brz, jednostavan i neodoljivo ukusan obrok, špageti s češnjakom i čilijem savršen su izbor.
Ovo klasično talijansko jelo, poznato kao i spaghetti aglio e olio, oduševljava svojom jednostavnošću – nekoliko osnovnih sastojaka poput maslinovog ulja, češnjaka, čilija i peršina pretvara se u eksploziju okusa.
Idealan je za večere kad nemate puno vremena, ali želite nešto toplo, aromatično i zasitno.
Sastojci
- 200 g suhih špageta
- 1 veći češanj češnjaka
- šaka svježih listova peršina
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 prstohvata suhih pahuljica čilija, po ukusu
- morska sol
Priprema
U 2 litre vode dodajte 2 žlice soli i zakuhajte u velikom loncu. Dodajte špagete i zakuhajte, a zatim nastavite kuhati dok ne postanu al dente.
Sitno nasjeckajte češnjak i peršin.
Zagrijte ulje u tavi na laganoj vatri. Dodajte češnjak i peršin i pržite minutu ili dok češnjak ne omekša, ali pripazite da ne promijeni boju.
Dodajte pahuljice čilija i miješajte još minutu.
Lagano ocijedite špagete, a zatim ih dodajte u tavu (ne morate ih ocijediti do kraja). Pomiješajte da se oblože uljem. Po potrebi dodajte još malo vode u kojoj su se kuhali.
Pospite špagete peršinom, promiješajte, začinite solju i poslužite, piše BBC.