Aglio e olio

Špageti s češnjakom i čilijem: kada želite uživati u slasnoj pašti!

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Idealno za večere kad nemate puno vremena, ali želite nešto toplo, aromatično i zasitno

Ako tražite brz, jednostavan i neodoljivo ukusan obrok, špageti s češnjakom i čilijem savršen su izbor.


Ovo klasično talijansko jelo, poznato kao i spaghetti aglio e olio, oduševljava svojom jednostavnošću – nekoliko osnovnih sastojaka poput maslinovog ulja, češnjaka, čilija i peršina pretvara se u eksploziju okusa.


Idealan je za večere kad nemate puno vremena, ali želite nešto toplo, aromatično i zasitno.


Sastojci


  • 200 g suhih špageta
  • 1 veći češanj češnjaka
  • šaka svježih listova peršina
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 prstohvata suhih pahuljica čilija, po ukusu
  • morska sol

Priprema


U 2 litre vode dodajte 2 žlice soli i zakuhajte u velikom loncu. Dodajte špagete i zakuhajte, a zatim nastavite kuhati dok ne postanu al dente.


Sitno nasjeckajte češnjak i peršin.


Zagrijte ulje u tavi na laganoj vatri. Dodajte češnjak i peršin i pržite minutu ili dok češnjak ne omekša, ali pripazite da ne promijeni boju.


Dodajte pahuljice čilija i miješajte još minutu.


Lagano ocijedite špagete, a zatim ih dodajte u tavu (ne morate ih ocijediti do kraja). Pomiješajte da se oblože uljem. Po potrebi dodajte još malo vode u kojoj su se kuhali.


Pospite špagete peršinom, promiješajte, začinite solju i poslužite, piše BBC.