Važno je upoznati sebe

#SoloLiving je praksa uživanja u vlastitom društvu. Donosimo savjete kako to postići

Dijana Ljubanović

FOTO/PEXELS

FOTO/PEXELS

Jeste li se ikada osjećali kao da jednostavno trebate imati malo mira i tišine daleko od svih ostalih?

Imati želju za provođenjem vremena sam sa sobom je sasvim normalan osjećaj i zapravo je nužnost. Svi mi ponekad trebamo provesti neko vrijeme sami i biti sami.


Međutim, u isto vrijeme, ideja da ste sami može biti zastrašujuća. Prirodno je osjećati se čudno kada rezervirate večeru za jednu osobu. Međutim, ako nikada ne provodimo vrijeme sami, kako onda znati tko smo zapravo ili što želimo u životu?


Kada naučite biti sami i pritom uživati u tome pomoći će vam da se više uskladite sa svojim umom i tijelom. Također će vam pomoći da izbjegnete toksična prijateljstva i veze jer se ne bojite biti sami. Evo nekoliko prijedloga zašto i kako možete uživati u svom vlastitom društvu i voljeti svaku njegovu sekundu.


Naučite o sebi


Kada smo sami, prisiljeni smo postati sami sebi prijatelji. To će nam dati priliku da stvarno bolje upoznamo sebe. Razmišljat ćemo o tome što volimo i u čemu uživamo.


Također učimo o onome što ne volimo. Važno je upoznati sebe na isti način na koji upoznajete svakoga koga sretnete. Možete početi pokazujući znatiželju i suosjećanje prema sebi. Učenje o sebi stvara bolje razumijevanje vlastitih misli i osjećaja, kao i svog ponašanja.


Pronađite “svoju stvar” i odvojite vrijeme za to


Svi imamo “svoju stvar”; samo je stvar shvatiti što je to zapravo. Sjednite na kauč, uzmite bilježnicu i zapišite sve što vas zanima. To može biti prijava na sat kuhanja ili nešto tako jednostavno kao što je trčanje.


Što god da je, pobrinite se da vam to bude prioritet i zapravo to radite redovito, piše My Therapist NYC.


Rezervirajte odmor za jednu osobu


To bi za mnoge ljude moglo biti vrlo izazovno i zastrašujuće jer vas tjera da napustite svoju zonu udobnosti i isprobate nešto potpuno novo.


Samo zapamtite da ste sami sebi prijatelj i da se na solo putovanju možete osjećati kao da ste na odmoru sa svojim najboljim prijateljem. Iako se može činiti teškim, dat će vam priliku da provedete neko kvalitetno vrijeme sa sobom u novom okruženju i naučite nešto o sebi.


Dakle, odaberite destinaciju koja odgovara vašim željama i nemojte se ustručavati rezervirati je!


Izađite na fini obrok


Da, teško je nazvati svoj omiljeni restoran da rezervirate stol za njega. Možda se osjećate usamljeno ili kao da vas osuđuju jer sami večerate, ali zaslužujete uživati u vlastitom društvu u lijepom restoranu. Naručite svoju omiljenu hranu i piće i uživajte u ovoj maloj poslastici.


Razgovarajte sami sa sobom


Svi imamo unutarnji glas koji nam se obraća u svako doba dana i stvarno je u redu uzvratiti. Lako je zanemariti svoj unutarnji glas kada ste okruženi ljudima. Međutim, ne možete to zanemariti kada ste sami. Zato naučite slušati svoj unutarnji glas, budite pozitivni i ljubazni prema sebi.


Slušajte što vaš unutarnji glas govori sa suosjećanjem i budite svjesni svojih misaonih obrazaca.


Učenje o sebi i mogućnost uživanja u vlastitom društvu pomoći će vam da postanete neovisniji kao osoba. Kao rezultat toga, moći ćete bolje uspostaviti i održavati zdrava prijateljstva i odnose.


Kada znate što želite i sretni ste što ste sami, možete biti zadovoljni sve dok ne pronađete ono što tražite u svojim odnosima s drugima.