Ljubav na prvi griz

Sočan kolač od cimeta koji uspije baš svaki put

Life

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Jede li vam se nešto slatko, ovo je recept koji će vam se zasigurno svidjeti

Kolač koji je idealan za zimu. Miriše na cimet, topao je i mekan, sočan i sladak. Lako se priprema, a pruža veliko zadovoljstvo. Počastite se ovim kolačem od cimeta koji će vas ostaviti bez riječi.


Sastojci


  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • ¾ žličice soli
  • ⅔ šalice kokosovog ulja
  • 1 ⅓ šalice bijelog šećera
  • 1 ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 3 jaja
  • ⅔ šalice mlijeka
  • ½ šalice bijelog šećera
  • 6 žlica maslaca
  • ⅓ šalice vode
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ¾ žličice mljevenog cimeta

Priprema


Korak 1


Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Namastite i lagano pobrašnite pleh. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, 1 žličicu mljevenog cimeta i sol; Staviti na stranu.


Korak 2


U velikoj zdjeli istucite kremu, 1 1/3 šalice bijelog šećera i 1 1/2 žličice vanilije dok ne postane svijetlo i pahuljasto. Dodajte jaja jedno po jedno, miksajući najmanje 1 minutu nakon svakog jajeta. Umiješajte naizmjence smjesu brašna s mlijekom. Ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju.


Korak 3


Pecite u zagrijanoj pećnici 40 do 45 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u središte kolača ne izađe čista. Ostavite da se hladi u plehu 10 minuta, a zatim okrenite na rešetku. Kolač izvadite iz kalupa dok je još topao, a vilicom probušite rupe oko vrha torte. Topli sirup od cimeta ulijte u rupice i na vrh i stranice torte.


Korak 4


Za pripremu cimetovog sirupa: u loncu pomiješajte 1/2 šalice bijelog šećera, maslac, vodu, 1 žličicu vanilije i 3/4 žličice mljevenog cimeta. Zagrijte i miješajte dok se maslac ne otopi.