Simboli modernog luksuza

Snažna, moćna i nosiva kolekcija Hippy Gardena: naglasak na različitost i stav

Sanda Milinković

Foto: Matea Smolčić Senčar

Foto: Matea Smolčić Senčar

Dizajnerica Đurđica Vorkapić nedavno je predstavila novu kolekciju svog brenda

Dizajnerica Đurđica Vorkapić nedavno je predstavila novu kolekciju svog brenda Hippy Garden. Prepoznatljiva po kreacijama fantastičnih haljina i kombinezona, i ovoga je puta osmislila intrigantnu kolekciju kojom još jednom dokazuje da sasvim sigurno dominira simbolima modnog luksuza.Ljepota različitosti


Modeli asimetrična kroja i ravnih linija načinjeni su od umjetne kože i razbijaju predrasude o tome što sve crna boja i avangarda mogu biti ako ih prestanemo ograničavati u svojim glavama. Kolekcijom dominira osjećaj suvremenosti u svakome šavu, a autorski print na mekanom organdiju miješa se s gothic vijugama.


– Kolekciju smo stvarali s jasnom idejom da spojimo svakodnevno nosive komade, ali da u tom spoju dominiraju snažni elementi poput plisiranih detalja koji su uvijek prisutni na naših haljinama. Cilj je bio spojiti dva elementa Hippy Gardena što je rezultiralo snažnom, moćnom i nosivom kolekcijom, kazala je dizajnerica.


Otkrila nam je da njezina nova kolekcija nosi jasnu poruku o tome da je u različitosti najveća ljepota te da svaka osoba treba biti različita i jedinstvena u onome što jest i u onome što nosi. S dizajnericom smo osim o novoj kolekciji, kratko popričali i o inspiraciji koja stoji iza nje te planovima u bliskoj budućnosti.


Smatrate li da odjeća naglašava karakter?


– Apsolutno! Tako bi trebalo biti. Traži se jedinstvenost i različitost to i je bit!Opustim se i stvaram


Koji se modni komadi posebno ističu u novoj kolekciji?


– Dominiraju spojevi baloner-haljina i kombinezoni. Fokus nam je bio na ta dva komada kojima smo izgradili cijeli niz proizvoda.


Nove haljine su vrlo moćne. Kako ste ih osmislili?


– Jednostavno, opustim se i stvaram. Ponese me taj trenutak i krenem. Kao i uvijek, onda se dogodi ta čarolija i nastaju komadi koje oblikujem i dorađujem da dobiju konačni izgled.


Što biste savjetovali klijenticama, u kojim prigodama birati dizajne iz nove kolekcije?


– Kada žele naglasiti svoju različitost, stav ili jednostavno kada dozvole sebi izaći iz zone komfora i biti drukčije.


Na čemu je naglasak u novoj kolekciji?


– Naglasak je na snažnim elementima, ali ujedno i na čistim linijama. Čitava kolekcija odiše snagom, ali bez dodanih elemenata. Jednostavnost je uvijek najveća profinjenost, takva je cijela kolekcija.


U kojoj mjeri radite kompromis kada stvarate novu kolekciju u odnosu na aktualne modne trendove?


– Uopće me ne zanimaju trendovi jer nikada nismo niti nećemo težiti tome. Podupirem osobno izražavanje kroz sve oblike življenja, pa tako i kroz modni izričaj. Autentičnost je ono što je lijepo i poticajno, a to je apsolutno suprotno trendu.Vrtlog stvaranja


Imate li favorita među kreacijama?


– Baršunasto odijelo s kratkim hlačicama!


U moru crne i bež, u novoj kolekciji pronašlo se i nekoliko cvjetnih modela?


– Više bi se moglo reći pomalo gotički print sličan cvijeću, ali nije cvjetni. Na baršunastim komadima su elementi u gotičkom stilu koji smo pretvorili u print za haljine i prilagodili ga drugim materijalima.


Koji su vam daljnji planovi po pitanju kolekcija?


– Ima ih puno, ali nikada ne pričam o tome nego tek kada ih realiziram. U vrtlogu sam stvaranja tako da je puno toga trenutno u realizaciji i to me raduje.