TikTok trik

Šminka vam se topi na vrućinama? Probajte puder prvo staviti u vodu!

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Tekuća podloga za lice i toplina nisu baš najbolji prijatelji.Želite li se našminkati ljeti, sigurno poznajete izazove koje donose visoke temperature. Šminka se topi, trusi i nakon kratkog vremena osjećate potrebu da je potpuno osvježite.


Ako vam je ovo prevelik napor, pojavio se novi trik koji bi trebao stati na kraj problemu ljetnog make upa. Sve što trebate su čaša vode, vaš tekući puder i kist.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli steph hui? (@stxph.h)

A što treba učiniti? Istisnite jednu do dvije pumpice tekućeg pudera u čašu vode. Zatim uzmite svoj kist za puder i uronite je u čašu.


Promiješajte nekoliko puta, a zatim nanesite mješavinu temeljca i vode na kožu. Nanesite ih četkom ili spužvicom i dovršite šminkanje kao i obično.


Trik uklanja suvišnu količinu ulja iz pudera, ali istovremeno pruža više vlage na čemu je koža posebno zahvalna u vrućim ljetnim danima.


Osim toga, ova tehnika stvara gladak, ali prirodan ten, a vi ste nagrađeni prekrasnim sjajem. Ovaj look traje nekoliko sati i ne briše se, a jedina poteškoća s ovim trikom je izvlačenje cijele podloge iz staklenke. Ovo može biti malo rasipno i neuredno, ali svakako vrijedi pokušati.