Ledena poslastica

Sladoledi s roséom: Napravite ih kod kuće i rashladite duge ljetne dane koji su pred nama

Dijana Ljubanović

Sladoled

Sladoled

Uživanje u ljetu sa sladoledima obogaćenima vinom, pravi je izbor za hedoniste.

Ljeto je na horizontu, što sa sobom donosi obećanje da ćemo više vremena provoditi na otvorenom, u druženju s prijateljima i obitelji. Sve to mora biti popraćeno pronalaženjem kreativnih i zabavnih načina kako pobijediti vrućinu.


Važno je napraviti ukusni zaokret i dane dodatno začiniti osvježenjem na koje je teško ostati ravnodušan. Sladoled obogaćen roseom, svojim okusom, zabavnim karakterom i sposobnošću da vas rashladi u jeku vrućine, mogao bi postati hit ljeta.


Bilo da imate samo nekoliko sastojaka ili je vaša smočnica prepuna ukusnih sastojaka koji bi se mogli naći u ovoj klasičnoj ljetnoj poslastici, zavirite u ove recepte kako biste započeli s pravljenjem vlastitih vinskih slastica kod kuće.


Sladoled

FOTO/Unsplash


Sladoled s kupinama i sangrijom


Sastojci:


  • 4 šalice svježih kupina
  • 3/4 šalice šećera
  • malo soli
  • 1 1/2 šalice vode
  • Dvije boce rosea od 750 ml
  • 1 šalica konjaka
  • 1/4 šalice limunovog soka
  • 3 šalice narezanih breskvi ili šljiva
  • svježi bosiljak

Upute:


Za Sangriju:


U tavi pomiješajte 2 šalice kupina, šećera, soli i vode. Prokuhajte, a zatim smanjite vatru, pirjajući 10 minuta i povremeno miješajući. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta u tavi.


Ocijedite bobice i lagano ih gurnite u stranu kako biste uklonili što više tekućine. Ne želimo bobice pretvoriti u pekmez. Ocijedite kupine i ostavite da se sirup potpuno ohladi.


U veliku posudu ili zdjelu dodajte vino, konjak, limunov sok, narezano voće, preostale kupine, nekoliko listova bosiljka i ohlađeni sirup. Pomiješajte, poklopite i stavite u hladnjak najmanje 12 sati. Prije posluživanja uklonite listove bosiljka.


Sladoled

FOTO/Unsplash


Frosé del Diablo sladoled


Uz ovu količinu sastojaka možete dobiti šest sladoleda i uživati u ledenim i osvježavajućim okusima.


Sastojci:


  • 2 šalice Roséa
  • 50 ml votke
  • 25 ml octa
  • 3 srednje jagode
  • Svježi bosiljak
  • Štapići maka
  • 1 veliki kalup za sladoled sa 6 pregrada

Upute:


Kombinirajte sve sastojke u blenderu (osim bosiljka, dodatnih jagoda i štapića maka) i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Nasjeckajte dodatne jagode i narežite bosiljak.


Ravnomjerno rasporedite preko kalupa za sladoled. Pokrijte pladanj folijom i umetnite štapiće u kalupe za sladoled. Zamrznite preko noći najmanje 12 sati.


Sladoled

FOTO/Unsplash


Plemenita vinoteka


Ovaj recept daje 12 sladoleda na štapiću.


Sastojci:


  • 1/2 boce Roséa
  • 1 šalica soka od maline
  • 4 srednje jagode
  • Lišće bosiljka

Upute:


U loncu ili blenderu kombinirajte sok od ruže i maline. Jagode narežite na male kockice ili kriške. Dodajte u smjesu ruže i promiješajte. Izlijte u kalupe od maka. Obavezno ravnomjerno rasporedite voće. Dodajte listove bosiljka. Stavite u hladnjak i zamrznite najmanje 3 sata. Ubacite ove slasne zaleđene kockice u čaše s vinom.