
FOTO: iStock
Odmak od klasične tjestenine daje poseban okus limuna
povezane vijesti
Nakon dugog dana na poslu, nitko od nas ne voli provoditi puno vremena za štednjakom, posebice po ovim nesnosnim vrućinama. Ipak, topli obrok se mora pripremiti, a u spas dolazi tjestenina s limunom u jednom loncu prema receptu popularne američke kuharice Marthe Stewart
“Manje je više uz ovu brzu i jednostavnu večeru.” Tim je riječima TV kuharica Martha Stewart objavila svoj recept za svojih gotovo četiri milijuna pratitelja.
Popisom sastojaka možete i sami manipulirati. Ako izuzmete ulje, sol i papar, potrebno vam je samo pet sastojaka za ljetnu tjesteninu u jednom loncu: penne, brokula, češnjak, limun i malo parmezana.
Evo jednostavnog recepta sa zajamčenim uspjehom!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 400 g penne tjestenine
- 1 brokula
- 1 režanj češnjaka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 limun (2 žličice naribane korice limuna, 3 žlice soka od limuna)
- 50 g ribanog parmezana
- Sol
- Papar
Priprema:
Zakuhajte posoljenu vodu u velikom loncu, a u međuvremenu uklonite vrhove s brokule koje ćete koristiti za kuhanje. Kad voda proključa, dodajte penne.
Nakon otprilike pet minuta dodajte vrhove brokule i kuhajte tri do četiri minute dok povrće ne bude kuhano, a tjestenina al dente. Zatim odlijte vodu.
Ponovno stavite lonac s tjesteninom na vatru i umiješajte maslinovo ulje, limunovu koricu i sok te parmezan. Začinite solju i paprom i odmah poslužite. Ako želite, jelo s tjesteninom možete dodatno obogatiti parmezanom.