Trudnoća

Top 10 savjeta za savršen trudnički photoshooting i prekrasne uspomene

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Najljepše fotografije snimite dok čekate babu i kreirajte najdivnije uspomene.Fotografiranje je jedan od najljepših načina za dokumentiranje trudnoće. To su najveći načini za očuvanje trenutaka vaše bebe još prije rođenja i taj veseli sjaj na licu zauvijek netaknut.


Ako planirate snimanje majčinstva, nemojte se stidjeti svog tijela. Imajte na umu da u vama raste malo ljudsko biće, a vi pritom izgledate apsolutno zapanjujuće. Imajte na umu ove savjete prije nego što rezervirate svoj photoshooting i sigurno ćete imate lijepe i nezaboravne fotografije, savjetuje Mom Junction.


Odaberite fotografa koji vas opušta


Koliko vam je ugodno tijekom snimanja, pokazuje na vašim fotografijama, pa se pobrinite da poznajete fotografa ili ako je netko nov u vašem životu, provedite vrijeme kako biste se barem malo zbližili.
Morate biti mirni i ugodno pozirati pred fotografom. Mirna energija pružit će vam dobru predstavu o stilu i radu fotografa. Pitajte ga za ideje i provjerite odgovaraju li onome što mislite.


Dogovorite se koliko je prijemčivo isprobati nešto novo s vama, ako to već nije učinio. Uvijek snimajte u boji; fotografiju uvijek možete pretvoriti u crno-bijelu tijekom uređivanja.


Napravite plan za fotografiranje – mjesto (kuća, studio, vani), rasvjeta (ovisno o lokaciji, ovo će vam pomoći da odlučite koju vrstu šminke ćete koristiti), zapišite gdje ćete se i koliko dugo zadržavati, broj promjena odjeće, ako postoji paket za kosu i šminku.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Vremenski raspored


Idealno vrijeme za trudničke fotografije je oko sredine 7. mjeseca trudnoće.


Vi i vaša beba ćete izgledati graciozno i lijepo. Trudnički sjaj bit će najbolji u ovom trenutku.


Oslobađat ćete se od svog početnog razdoblja mučnine i umora. Razina energije bit će uvijek visoka!


Ovisno o planu, možda ćete potrošiti puno vremena na snimanju, pripazite da donesete grickalice, jer mama i dijete moraju jesti.


Lokacija (kuća, studio, otvoreni prostor)


Odabir lokacije vrlo je važan i ovisi o konačnom izgledu fotografija koje želite imati.


Kreativne poze


Milion je kreativnih poza koje možete osmisliti. Prođite kroz blogove, Pinterest, Google slike i provjerite zanima li vas neka poza. Ako imate svoje kreativne, nekonvencionalne ideje, svakako porazgovarajte sa svojim fotografom.


Ovisno o mjestu snimanja, poze se izvrsno snalaze na određenim lokacijama. Jednom kada se u neke poza pozabavite isprobajte ih kod kuće pred ogledalom.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Što nositi, a što ne nositi


Vaši će odjeća igrati ključnu ulogu u konačnom izgledu vaših fotografija.


Odaberite odjeću koja će naglasiti trudnički trbuh i koja odražava vašu osobnost.


Jednostavne, konkretne boje ili pruge koje će se skladno stopiti s tijelom, izgledat će prekrasno. Također možete odjenuti košulju i otkopčati je da se trbuh lijepo vidi.


Nosite udobnu obuću, a izbjegavajte nošenje odjeće s previše boje, cvjetnim printom ili gliterastim aplikacijama. Izbjegavajte nošenje teškog nakita kako se pažnja ne bi skretala s lijepog, zaobljenog trbuha..


Kosa i šminka


Naglasite svoju prirodnu ljepotu jednostavnom šminkom i frizurom.


Vaša kosa i šminka ovise o osvjetljenosti i lokaciji, ali svejedno, držite je jednostavno.


Neka bude prirodna, uz minimalistički make-up, laganu podlogu, sjenilo, eyeliner, maskaru i ruž s prirodnim tonom. Ako radite fotografiju kod kuće ili u studiju, možda će vam trebati više dodira jer se osvjetljenje može zagrijati i znojiti se.


Svoju kosu oblikujte što prirodnije.


Rekviziti


Upotreba rekvizita kao što je prva slika ultrazvuka vaše bebe, slatke dječje cipele, ploča s imenom bebe ili samo baloni mogu biti izvrstan element u fotosetovima majčinstva.


Razgovarajte o korištenju rekvizita s vašim fotografom, a možete odabrati one koji su najprikladniji za različite lokacije. Izbjegavajte korištenje previše rekvizita u jednom kadru.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Uključite članove obitelji


Osim snimanja solo slika vas i vaše bebe, vaša obitelj, ove će trenutke učiniti još posebnijima. Ne zaboravite uključiti vašeg ljubimca ako ga imate!


Možete imati temu obiteljskih slika ili čak boje svoje odjeće.


Ako imate starije dijete (ili djecu), snimite trenutke s njima. Uzmite i nekoliko romantičnih snimaka!


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Neka bude jednostavno!


Budite sve jednostavni, od vaše odjeće do lokacije i do poza. Fotografije majčinstva posebne su samom činjenicom da u vama raste čudo.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Zabavite se


Ne zaboravite da se zabavite tijekom snimanja iznijet će ono najbolje u svima. Ne brinite zbog malih problema. Nastavite se smiješiti, imati to lijepo svjetlucanje u oku i imajte na umu da ste najljepša majka!


Osigurajte da imate fotografa koji kaže ohrabrujuće riječi ili ispucava neke šale, vaše će fotografije prikazivati ​​sreću. Opustite se, pustite fotografa da radi svoj posao, a vi ćete imati najupečatljivije snimanje.


Izgledat ćete lijepo s lijepim velikim dječjim šiškama, pa nastavite i snimite te divne trenutke.