Najjednostavnija slastica

Samo tri sastojka: naš omiljeni recept za jesenski kolač od jabuka

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Sočan, brz i savršen za trenutke kad se zaželite slatkog

Jesen je prepuna mirisa koji stvaraju ugođaj topline i doma, od bundeve i kestena do šljiva. Ali ponekad je baš ono najjednostavnije najbolje. 


Kolač od jabuka u ovoj varijanti gotov je začas i traži samo tri sastojka. Upravo u toj jednostavnosti krije se čar: kremasta tekstura i prirodna slatkoća jabuka dovoljne su da nastane desert koji oduševljava.


Sastojci:


  • 2 naribane jabuke (ili 250–300 g nezaslađenog umaka od jabuka)
  • 3 jaja
  • 3 pune žlice grčkog jogurta

Priprema:


Ogulite i sitno naribajte jabuke (ili upotrijebite umak od jabuka). Pomiješajte ih s jajima i jogurtom dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte je u manji kalup i ravnomjerno rasporedite.


U pećnici pecite na 180 °C oko 40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. U fritezi na vrući zrak pecite na 160 °C 35–40 minuta, ovisno o modelu.


Ostavite da se malo ohladi, narežite i poslužite. Po želji možete posuti šećerom u prahu, dodati kuglicu sladoleda od vanilije ili jednostavno uživati u toplom, mekanom kolaču onako kako jest.