
FOTO: iStock
Sočan, brz i savršen za trenutke kad se zaželite slatkog
povezane vijesti
Jesen je prepuna mirisa koji stvaraju ugođaj topline i doma, od bundeve i kestena do šljiva. Ali ponekad je baš ono najjednostavnije najbolje.
Kolač od jabuka u ovoj varijanti gotov je začas i traži samo tri sastojka. Upravo u toj jednostavnosti krije se čar: kremasta tekstura i prirodna slatkoća jabuka dovoljne su da nastane desert koji oduševljava.
Sastojci:
- 2 naribane jabuke (ili 250–300 g nezaslađenog umaka od jabuka)
- 3 jaja
- 3 pune žlice grčkog jogurta
Priprema:
Ogulite i sitno naribajte jabuke (ili upotrijebite umak od jabuka). Pomiješajte ih s jajima i jogurtom dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte je u manji kalup i ravnomjerno rasporedite.
U pećnici pecite na 180 °C oko 40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. U fritezi na vrući zrak pecite na 160 °C 35–40 minuta, ovisno o modelu.
Ostavite da se malo ohladi, narežite i poslužite. Po želji možete posuti šećerom u prahu, dodati kuglicu sladoleda od vanilije ili jednostavno uživati u toplom, mekanom kolaču onako kako jest.