#SafeStayInCroatia

Safe stay in Croatia oznaka je sigurne destinacije. Evo što se točno skriva iza nje i kako se dobiva

Life

Nacionalna oznaka je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacijeOvaj projekt koji provodi Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica, za cilj ima educirati te upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj.


Hrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika prošle godine bila prepoznata kao sigurna destinacija, na čemu se nastavlja raditi i u 2021. Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja – od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i hotelima, marinama, privatnim apartmanima, muzejima i drugim atrakcijama za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.


Opatija, Foto: iStock


Safe stay in Croatia je projekt koji provodi Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica, a koji za cilj ima educirati te upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj na svim razinama turističkih djelatnosti.


Oznaka Safe stay in Croatia dodjeljuje se besplatno
Projektom Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Potporu u izradi protokola pružila su i vodeća turistička i strukovna udruženja te pružatelji turističkih usluga u Hrvatskoj. Poslovnim subjektima prijavljenima u projekt Safe stay in Croatia koji jamče poštovanje mjera besplatno se dodjeljuje oznaka Safe stay in Croatia koja će biti istaknuta na gostu vidljivom mjestu.


Dubrovnik, Foto: iStock


Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštovanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Poštovanje mjera uključenih u protokole nadzire se sustavom Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruga u turizmu te samih korisnika koji prijave i komentare mogu poslati putem rubrike “Dojmovi” na stranici.


Fužine i jezero Bajer, Foto: iStock


Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihova interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Za promotivnu kampanju projekta zadužena je Hrvatska turistička zajednica. “Aktivnosti u sklopu kampanje provodit ćemo tijekom ožujka i travnja na tržištu Njemačke, Austrije, Italije, Poljske, Velike Britanije, Češke, Slovačke, Mađarske, Francuske i Nizozemske.


Trg u Vukovaru, Foto: iStock


Uz promotivni dio, koji se odnosi na pozicioniranje Hrvatske kao dobro pripremljene i sigurne turističke destinacije, ova kampanja ima i edukativan karakter jer svoje goste želimo upoznati s protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti kako bi im se omogućio siguran i ugodan boravak u našoj zemlji”, smatra Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice nadodavši kako će se aktivnosti oglašavanja, između ostalog i putem promovidea, provoditi na online kanalima i društvenim mrežama uz #SafeStayInCroatia te na najčitanijim online portalima po navedenim tržištima.