Glitter Girl

Sa samo 9 godina je pokrenula posao. Četiri godine kasnije, zarađuje bogatstvo

Mija Dropuljić

Foto: Glitter Girl Instagram

Foto: Glitter Girl Instagram

Tko bi rekao da šljokice mogu biti tako unosan biznis?Čini se kao kapitalistička bajka. Djevojčica je u dobi od devet godina pokrenula mali biznis, da bi u dobi od 13 godina postala najmlađa učenica u Australiji koja ima vlastitu firmu čija zarada godišnje prolazi šesteroznamenkastu brojku. 


Sophia Rizzos  je u dobi od devet godina smatrala da svaka djevojčica njenih godina uza sebe treba imati šljokice. Počela je po cijeni od dva dolara prodavati svojim prijateljicama i školskim kolegicama posudicu sa šljokicama. Uskoro je primijetila da joj to nije dovoljno. 

Obratila se svojim roditeljima kako bi zajedno stvorili poslovni plan. U početku su roditelji podržavali svoju kćer, no uzimali su to ipak s dozom odmaka. Sophia je unutar svoj planera na jednoroga došla s mnogo ideja te su u tom trenutku roditelji odlučili svemu pristupiti ozbiljnije. Kako Tag24 piše četiri godine kasnije Sophia ima svoj vlastiti ured, skladište za proizvode, a njen brend Glitter Girl prodaje sve moguće stvari na šljokice – od kozmetičkih proizvoda do odjeće i modnih dodataka. Unatoč uspješnom biznisu, djevojčica i dalje ide u školu, a u slobodno vrijeme se zabavlja sa svojim timom navijačica. U međuvremenu je njen otac, koji se bavio prodajom nekretnina, dao otkaz te se potpuno posvetio kćerinom poslu. Majka je pak zaslužna za sve fotografije.