Jednostavan trik

S ovom namirnicom ćete brzo i efikasno očistiti prozore

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Kladimo se da je već imate u svojoj kuhinji.Ah, ti mrski prozori! Ponekad se čini da koliko god ih čistili, nikad nisu blistavi i besprijekorni!


Ako i vi muku mučite s čišćenjem prozora, možda je vrijeme da isprobate jednu veoma efikasnu alternativu – očistite prozore uz pomoć jedne namirnice koju zasigurno već imate u svojoj kuhinji.


Onaj dan tijekom kojeg moramo očistiti prozore i staklene površine ne ubrajamo u onaj najsretniji. Isprobali smo razna kemijska sredstva za čišćenje, no nije rijetkost da finalni rezultat nije onaj s reklame. 
Ako preferirate prirodna sredstva za čišćenje i želite isprobati novi način dovođenja staklenih površina do savršenstva, imamo jedan jednostavan, ali efektan trik. 


Na društvenim mrežama je osvanuo genijalan i jednostavan trik za čišćenje prozora. Jedna korisnica Facebook grupe “Mrs Hinch Cleaning Tips” objasnila je kako je za čišćenje vrata mikrovalne iskoristila crni čaj.


Jednostavno je skuhala crni čaj uz pomoć jedne vrećice te je isti ostavila da se ohladi. Kada je shvatila kako se površina sjaji, odlučila je crni čaj isprobati i na staklenim površinama. Bila je oduševljena rezultatom!


Uskoro su trik isprobali i drugi članovi grupe koji su bili podjednako oduševljeni te su komentirali da čaj odlično funkcionira i na željeznim površinama. 


Sve što trebate napraviti je skuhati crni čaj te ostaviti da se ohladi. Krpe za čišćenje možete umočiti u čaj ili ga pretočiti u prskalicu uz pomoć koje ćete jednostavno očistiti prozore u vlastitom domu.