Veliko istraživanje

Žene u istraživanju otkrile: S ovim je muškarcima orgazam najbolji!

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Prema novijim istraživanjima, čini se da jedna skupina muškaraca može brže doći do otkrića zvanog ženski orgazam.Ženski orgazam je još uvijek komplicirana tema muškarcima koji ga u potpunosti ne razumiju pa samim time ne znaju niti kako ga pružiti. Prema novijim istraživanjima, čini se da jedna skupina muškaraca može brže doći do otkrića zvanog ženski orgazam.


Istraživanje objavljeno u Socioaffective Neuroscience & Psychology objašnjava da humoristični, kreativni i emotivni muškarci češće pružaju orgazamsvojm partnericama.


U studiji su sudjelovale 103 žene u dobi od 20 do 69 godina, a ispunile su upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti koji je trajao oko 70 minuta.
Sudjelovale su samo solo žene jer su istraživači za one s partnerima zaključili da bi “mogle odgovarati u korist trenutnog partnera”.


Humorom do najboljeg orgazma


Cilj istraživanja bio je pronaći zajedničke osobine muškaraca koji su ispitanicama pružili najbolje orgazme. Atraktivnost je bila jedna od osobina pri vrhu što prema rezultatima studije objašnjava da žene tako mogu iskusiti intimnost na puno većoj razini.


Istraživanje je pokazalo i da atraktivnost nije temeljena samo na dobrom izgledu. “Uzorak u rezultatima pokazuje da je ženski orgazam povezaniji s osobinama poput vjernosti i emocionalnosti nego li s dobrim genima i muževnošću.”


Prema rezultatima upravo su takve osobine omogućile najbolje orgazme. “Partneri koji su pružali najintenzivnije orgazme opisani su kao humoristični, kreativni, topli, vjerni i puno boljeg mirisa od partnera koji su omogućili lošije orgazme”, stoji u studiji koju prenosi IFL Science.


Istraživački tim je ukazao i na ograničenja svoje studije, uključujući poteškoće pri odlučivanju koja je osobina najviše doprinijela ženskom orgazmu. “Primjerice, odličan smisao za humor i kreativnost mogli bi jednostavno doprinijeti atraktivnosti što zauzvrat pojačava mogućnost orgazma”, objašnjavaju.