Svečani desert

Rolada od bundeve i krem sira idealna je za blagdanski stol

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Okus, izgled i miris koji usrećuju

Slatka rolada s bijelom kremom od sira i tijestom od bundeve, osim što izgleda divno, osvojit će vas svojom kremoznošću i slatkoćom. Počastite se trenutcima kao sa zimske razglednice. Uredite kuću, unesite blještave ukrase, neka sve miriše na pripremu slastica i stol dekorirajte roladom koja osvaja simpatije i na prvi pogled i na prvo kušanje.


Sastojci:


  • Šećer u prahu
  • 3/4 šalice višenamjenskog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenih klinčića
  • 1/4 žličice soli
  • 3 velika jaja
  • 1 šalica šećera
  • 2/3 šalice bundeve iz konzerve
  • 1 šalica nasjeckanih oraha, po želji

PUNJENJE


  • 1 pakiranje krem sira, omekšanog
  • 1 šalica prosijanog šećera u prahu
  • 6 žlica maslaca, omekšanog
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • Šećer u prahu, po želji

Kako napraviti:


KORAK 1


Zagrijte pećnicu na 250°C. Podmažite tepsiju; obložite papirom za pečenjem. Pomastiti i pobrašniti papir; Staviti na stranu. Položite čistu tanku, pamučnu kuhinjsku krpu na radnu površinu; posuti šećerom u prahu.


KORAK 2


Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, klinčiće i sol u maloj posudi. U velikoj zdjeli pomiješajte jaja i šećer; tucite dok se ne zgusne. Dodajte bundevu; tucite dok se dobro ne izmiješa. Umiješajte smjesu brašna. Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju. Po želji pospite orasima.


KORAK 3


Pecite 13-15 minuta. Odmah olabavite tortu s rubova posude; preokrenite na pripremljeni ručnik. Uklonite posudu; pažljivo odlijepite papir. Zamotajte tortu u ručnik dok je vruća. Potpuno ohladite na rešetki.


KORAK 4


Istucite krem ​​sir, 1 šalicu šećera u prahu, maslac i vaniliju u maloj posudi dok ne postane glatka. Pažljivo odmotajte tortu; ukloniti ručnik. Premažite smjesu od krem ​​sira preko torte. Prerolati tortu. Zamotajte u plastičnu foliju; stavite u hladnjak najmanje 1 sat. Po želji prije posluživanja pospite šećerom u prahu.