Šareno i ukusno

Ražnjići s mozzarellom i cherry rajčicom

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Tako se jednostavno pripremaju, a pružaju veliki užitak

Koristite visokokvalitetne sastojke. Kad god napravite stvarno jednostavan recept, kvaliteta vaših sastojaka je bitna. Toplo preporučujemo izradu ovih ražnjića ljeti, kada su rajčica i bosiljak u sezoni. Ako možete, nabavite ih od lokalnog uzgajivača (ili čak iz vlastitog vrta!).


Ovi ražnjići za salatu najbolji su na dan kad su napravljeni, dok je bosiljak još živ i svjež. Ako ih želite pripremiti za zabavu, sastavite ih do 4 sata unaprijed i spremite u hladnjak. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i balzamiko neposredno prije posluživanja.


Zabavi tese. Rajčice, mozzarella i bosiljak fantastična su kombinacija, ali to ne znači da ovdje ne možete biti kreativni. Pokušajte umjesto neke rajčice upotrijebiti jagode ili breskve narezane na kockice ili zamijenite bosiljak svježom mentom.


Sastojci


  • 24 cherry rajčice
  • 12 mini kuglica mozzarelle
  • 24 lista bosiljka
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje, za podlijevanje
  • Balzamico
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar

Upute


Stavite rajčice, mozzarellu i bosiljak na mini ražnjiće.


Prelijte maslinovim uljem i balsamicom te pospite solju i paprom.