
FOTO: iStock
Isprobajte jednostavan recept s tijestom od skyr-a i nadjevima po vlastitom izboru
povezane vijesti
Kad poželite mali, ali hranjiv zalogaj, proteinski mini-piccolinis bit će pravi izbor. Ove male “pizzice” od skyr-a i integralnog brašna odlične su za užinu, lagani ručak ili večeru, a nadjeve možete prilagoditi prema vlastitom ukusu.
Gotovi su za manje od pola sata, bogati su proteinima i dovoljno su lagani da ih možete jesti i u večernjim satima.
Sastojci (za oko 9 komada)
- 170 g skyr-a
- 1 paketić praška za pecivo
- 200 g pšeničnog integralnog brašna
- prstohvat soli
- malo vode po potrebi
Za nadjev po želji:
- umak od rajčice
- mozzarella
- salama
- cherry rajčice
- rukola
- ljute papričice
Po želji dodajte šunku, parmezan, masline, gljive, artičoke, papriku ili bilo koji ribani sir.
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za tijesto, dodajte vode po potrebi i ostavite da kratko odstoji. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Podijelite tijesto na devet kuglica, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i lagano pritisnite.
Premažite svaki piccolini umakom od rajčice ili drugim temeljom po želji, zatim dodajte nadjev. Pecite 15–20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.