Mljac!

Pronašli smo recept za bezglutenski banana kruh. Dodaje se i malo trešanja

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Zdravija verzija kruha u kojem uživaju i mali i veliki.

Za ovaj će vam recept najbolje poslužiti mekše banane, a ako poželite, smjesu možete staviti i u kalup za muffine.


Sastojci


  • 40 g trešanja
  • 75 g grožđica
  • 110 g maslaca
  • 110 g šećera u prahu
  • 2 velika jaja
  • 3 velike banane
  • 175 g rižinog brašna
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 2 čajne žlice bezglutenskog pecivnog praška
  • pola žličice soli

Priprema


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.


Operite i osušite trešnje pa ih narežite na sitno i pomiješajte sa grožđicama.


Pomiješajte šećer i maslac dok smjesa ne postane svijetla i mekana. Dodajte jedno po jedno jaje i “tucite”.


Smiksajte banane i dodajte ih u smjesu. Umiješajte rižino brašno, kukuruzno brašno i pecivni prašak te sol. Lagano dodajte trešnje i grožđice da se pravilno rasporede.


Smjesu izlijte u kalup za pečenje ili u 24 posudice za muffine te pecite do sat i pol odnosno 25 minuta muffine.


Uklonite kruh iz kalupa i stavite ga da se ohladi, piše BBC Food.