Prirodna njega

Prirodni lijekovi koji će smanjiti bore na čelu

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Ovi sastojci koje imate u kuhinji pomoći će vam u zaglađivanju bora.Bore na čelu mogu se početi pojavljivati zbog starosti, ponavljanih izraza lica, genetike i izloženosti sunčevoj svjetlosti. Iako se ne možete potpuno riješiti bora na čelu, neki prirodni lijekovi zapravo vam mogu pomoći da budu manje vidljivi. Ključno je usredotočiti se na proizvode i tehnike koji mogu pomoći u zadržavanju vlage i elastičnosti kože.


Bright Side su istraživali različite prirodne lijekove, usredotočili su se na one koje možete svakodnevno koristiti i koje ne trebate pretraživati u svijetu kako biste ih pronašli.


Banane


Banane su izvrsne za njegu kože, posebno za vaše čelo. Sadrži vitamine i prirodna ulja koja koži daju zdrav poticaj. Najbolje je to što je masku od banana prilično jednostavno napraviti i primijeniti. Sve što trebate je zgnječiti 1/4 banane dok ne dobijete glatku pastu.
Zatim stavite tanak sloj na čelo i pustite da odstoji 15 do 20 minuta. Nakon toga, samo isperite toplom vodom i osjetit ćete kako vam čelo postaje glađe i nježnije.


Agrumi


Agrumi su bogati vitaminima E i C koji vašoj koži mogu pružiti dodatnu glatkoću, a ujedno poboljšati cjelokupno zdravlje kože. Možete izabrati između limuna, naranča, grejpa itd. Možete ih izravno primijeniti na čelo i pustiti da odstoje 10 minuta prije ispiranja, postoji jednostavna maska koja će vam vjerojatno dati bolje rezultate.


U posudu dodajte 1/4 šalice svježeg soka od naranče i dodajte brašno tek toliko da dobijete kremastu pastu. Nanesite masku na čelo i pustite da odstoji 20 minuta prije nego što ga isperete toplom vodom.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Prirodna ulja


I kokosovo i maslinovo ulje mogu poboljšati elastičnost kože vlažeći je. Suha koža nije dovoljno elastična, što čini bore vidljivijima. Kad se usredotočite na vlaženje čela, koža može postati elastičnija. Nanesite maslinovo ili kokosovo ulje prije spavanja odmah nakon što operete lice. Nanesite ulje izravno u bore na čelu i masirajte ga sve dok koža više ne bude masna. Zapravo možete napraviti mješavinu oba ulja.


Bjelanjci


Bjelanjci mogu pridonijeti poboljšanju izgleda kože na vašem čelu. Međutim, umjesto da samo nanesete bjelanjak, možete ga pomiješati s medom. Ova maska ne samo da će vam pomoći da smanjite bore na čelu već će vam pomoći i u toniranju kože. U zdjeli pomiješajte jednu žlicu meda s jednim bjelanjkom. Nanesite ga na čelo (ili čak na cijelo lice i vrat). Ostavite ga da se odmori 15 minuta prije nego što ga isperete hladnom vodom.