Djeca obožavaju blagdane

Priredite svojim mališanima nezaboravan Uskrs. Imamo 4 prijedloga

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Neka svaka sekunda zajedničkog vremena bude pretvorena u divnu uspomenu.Ove godine sa svojim mališanima stvorite neke posebne uskrsne uspomene! Evo svečanih aktivnosti koje možete raditi kod kuće.


Osmislite lov na uskršnja jaja!


Znate vježbu: sakrijte razne naljepnice ili bombone u plastična uskršnja jaja i sakrijte ih oko kuće ili dvorišta!


Evo načina da se pojača doživljaj: Napunite jaja listićima koji sadrže prijedloge aktivnosti. Na primjer, “Nacrtajte zeku” ili “Smislite pet nevjerojatnih imena za zeke u 10 sekundi ili manje.” Na ovaj će način vaš lov na uskršnja jaja biti još zanimljiviji i kreativniji.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Ukrasite uskršnja jaja
Da, možete kupiti već oslikane pisanice, učiniti to kupovnim bojama, ali također možete biti kreativni s ukrašavanjem uskršnjih jaja. Jedna od ideja je prikupiti razno cvijeće, a zatim ih zalijepiti na površinu tvrdo kuhanih jaja umotati u krpu i prokuhati u raznom povrću – od cikle do ljuske luka, baš kao što ste to radili sa svojim bakama.


Ili, pretvorite svoja jaja u zečeve. Nalijepite im uši i oslikajte brkove i slatki nosić. A možete jaja pretvoriti i u simpatične piliće.


Neke preslatke piliće možete napraviti i ako prvo obojate jednu stranu jaja u žuto, a zatim upotrijebite ljepilo kako biste dodali kljun, oči, krila i noge.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Napišite čestitke i poruke za sretan Uskrs


Svi vole primati poštu. Ako imate prijatelje ili obitelj koje već neko vrijeme niste vidjeli, napravite im uskršnju čestitku kako bi im dali do znanja da mislite na njih!


Možda je bolja ideja samo fotografirati svoju karticu s lijepim željama i poslati je putem Whatsappa ili e-poštom. Uvijek je možete poslati i poštom ako želite u svoje lijepe želje i čestitanje uskrsa dodati malo retro šarma i topline.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Napravite uskršnji vjenčić


Izrežite nekoliko jednostavnih oblika zečića i ukrasite ih flomasterima, bojicama ili pastelama. Razmislite o bojama i uzorcima koje želite koristiti. Što će izgledati najbolje kad se sastavi?


Upotrijebite rupu za probijanje rupa u svakoj ušici zeca. Pazite da su uši dovoljno široke da možete napraviti rupicu! Provucite vrpcu kroz svaku rupu. Pronađite mjesto za vješanje vijenca!


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels