Što će se nositi

Pripremite svoju make-up torbicu: 5 trendova za jesen/zimu 2022.

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Nova sezona odisat će odvažnom i upečatljivom šminkomPromjena vremena nagoviješta novo godišnje doba, a to znači da slijede i novi trendovi u šminkanju. Šminka za jesen/zimu 2022. bit će vesela i razigrana te će stati uz bok šarenim ljetnim bojama.


Nakon dugog razdoblja šminkanja za “izgled bez šminke”, ponovno se vraća eksperimentiranje s ružem za usne, rumenilom i jačom šminkom za oči.


Tamna olovka za usne i sjajilo snažan su look za jesen i zimu, a What To Wear preporuča trendove kojima ćete popraviti svoje raspoloženje u novoj sezoni.
1. Naglašeni ruževi za usne


Nanošenje hrabrih nijansi bit će jedan od najvećih trendova šminkanja za jesen/zimu 2022. Ključ ovog trenda je da vaša baza bude sjajna i lagana kako biste mogli prikazati boje i teksture. Koža treba biti zdrava i blistava, a na usne, obraze ili oči trebate nanijeti hrabre boje. Razmislite o odvažnom ružu za usne u kombinaciji s jednostavnom olovkom za oči i blistavom, prirodnom kožom. 


2. Dijamanti i sjajna šminka za oči 


Proizvodi kao što su svjetlucave kreme za tijelo, metalik šminka i ukrasi bili su neki od najtraženijih trendova 2022. Pod utjecajem serije “Euphoria”, u fokus dolaze svjetlucava sjenila za oči koje imaju gotovo proziran efekt, savršeni za party sezonu. Razmislite o svjetlucavim pramenovima i ukrasnim draguljima oko očiju s čistom kožom.
 


3. Vinyl Gloss


Uz ruž, usne visokog sjaja također će biti hit sezone. Novi hit su gradijentna sjenila za usne sa svjetlijom crvenom bojoj u sredini i tamnijom izvana, kao što je trendseterica Gigi Hadid nosila na Met Gali.


Za sjajne, odvažne svijetle usne možete koristiti i sjajni balzam za usne, a iznad toga odvažan ruž, kombinacija koja će se u konačnici pretvoriti u sjajilo prekrasne boje.
 


4. Blush Strobing


“Blush strobing” je korištenje jarko ružičastog ruža ili kremastog rumenila ispod pudera. Ideja je se vaše rumenilo pravilno stopi s vašom podlogom i stvori sjajan izgled.


Nanesite svoje rumenilo skroz od vanjskih jabučica na obrazima do područja ispod očiju. Preko nanesite svoj korektor za posvjetljivanje i pomiješajte ga. Ideja ovog trenda je da sakrijete sve dosadne ili tamne kolutove i stvorite super-blistavo svježe lice. 


5. Sapphire Shadow


Na oči se vraćaju nijanse živih blok boja u bojama poput plave, zelene ili crvene. Kod nanošenja upečatljivih sjenila trebate slijediti oblik očiju i  skroz popuniti. Koristite olovku za iscrtavanje za pravilno popunjavanje kapka sjenilom.