Tjestenina za ručak je uvijek dobra ideja

Pripremite savršene linguine s Limoncellom za brz i ukusan ručak

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ovaj svestrani liker čini razliku

Limoncello je savršen tajni sastojak za ljetne delicije. Bilo da uživate u njemu u obliku Limoncello Spritza u blagim ljetnim večerima ili ga dodajete u omiljene kolače za nedjeljno poslijepodne.


Ali sjajna je ideja i da Limoncellom oplemenimo brzu tjesteninu za ručak.


Zbog kiselosti svježih limuna s uravnoteženim notama drugih agruma poput limete i grejpa, ovaj aperitiv od limuna je svestrani proizvod koji se može koristiti i u pićima i u kuhinji.


Ovaj sjajni recept za linguine s Limoncellom oduševit će sve željne pravog ljetnog okusa Italije.



Sastojci:


  • 500 grama linguina
  • 200 ml svježeg vrhnja
  • 4 cl Limoncella
  • 1 limun
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 60 grama ribanog parmezana
  • peršin
  • sol i papar 


Priprema:


Zakuhajte posoljenu vodu u velikom loncu. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. U međuvremenu operite limun i naribajte koricu. Zatim prerežite limun na pola i iz jedne polovice iscijedite sok.


Naribanu koricu limuna popirjajte na malo maslinovog ulja u tavi i potom deglazirajte s oko 50 ml vode od kuhanja tjestenine.


Sada dodajte limunov sok, vrhnje i 4 cl Limoncella i pirjajte oko 2 minute. Zatim dodajte naribani parmezan i dobro promiješajte. Ocijeđenu tjesteninu pomiješajte s umakom te začinite solju i paprom po ukusu.


Na kraju rasporedite tjesteninu na tanjure, ukrasite peršinom i malo parmezana i uživajte.