
FOTO: iStock
Ovaj svestrani liker čini razliku
povezane vijesti
Limoncello je savršen tajni sastojak za ljetne delicije. Bilo da uživate u njemu u obliku Limoncello Spritza u blagim ljetnim večerima ili ga dodajete u omiljene kolače za nedjeljno poslijepodne.
Ali sjajna je ideja i da Limoncellom oplemenimo brzu tjesteninu za ručak.
Zbog kiselosti svježih limuna s uravnoteženim notama drugih agruma poput limete i grejpa, ovaj aperitiv od limuna je svestrani proizvod koji se može koristiti i u pićima i u kuhinji.
Ovaj sjajni recept za linguine s Limoncellom oduševit će sve željne pravog ljetnog okusa Italije.
Sastojci:
- 500 grama linguina
- 200 ml svježeg vrhnja
- 4 cl Limoncella
- 1 limun
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 60 grama ribanog parmezana
- peršin
- sol i papar
Priprema:
Zakuhajte posoljenu vodu u velikom loncu. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. U međuvremenu operite limun i naribajte koricu. Zatim prerežite limun na pola i iz jedne polovice iscijedite sok.
Naribanu koricu limuna popirjajte na malo maslinovog ulja u tavi i potom deglazirajte s oko 50 ml vode od kuhanja tjestenine.
Sada dodajte limunov sok, vrhnje i 4 cl Limoncella i pirjajte oko 2 minute. Zatim dodajte naribani parmezan i dobro promiješajte. Ocijeđenu tjesteninu pomiješajte s umakom te začinite solju i paprom po ukusu.
Na kraju rasporedite tjesteninu na tanjure, ukrasite peršinom i malo parmezana i uživajte.