Tres chic!

Pravila koje obožavaju Francuskinje, za uvijek savršen make up

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Tajna jednostavnog, laganog i prirodnog šminkanjaNe samo u modi, već i u pogledu ljepote i šminke, iznova se divimo eleganciji i nonšalantnosti Francuskinja. Vjerne motu “manje je više”, imaju odličan osjećaj kako se jednostavnim stvarima može dočarati fantastičan izgled.


Vole koristiti osnovne stvari u svojim odjevnim kombinacijama, a jednostavnost je najvažnija i kada je riječ o šminkanju. Ovo su tri pravila za njihov nevjerojatan izgled!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Julie Sergent Ferreri (@juliesfi)Podloga nije uvijek potrebna
Za blistav ten i besprijekoran make up Francuskinje ne biraju uvijek samo puder, već počinju od njege kože. Kako biste dobili prirodno lijep izgled, priprema kože za make up je početak i kraj svega.


Osim toga, umjesto teške podloge, Francuskinje kao alternativu vole koristiti i toniranu BB ili CC kremu. Također optimizira make up, ali su znatno lakše od podloge.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Morgane | Paris 🇫🇷 (@morganechd)Vješto koristite maskaru


Još jedna tajna Francuskinja i njihove fantastične šminke je minimalna upotreba maskare. Umjesto da trepavice naglašavate maskarom, koristite je štedljivije. Trepavice se samo nježno dotiču s maskarom i tako dobivaju prirodan izgled. Ako želite da make up očiju bude upečatljiviji, upotrijebite više eyelinera ili tamnog sjenila uz sam rub trepavica. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sabina Socol (@sabinasocol)Nemojte koristiti ruž samo za usne


Većina nas koristi ruž prvenstveno na usnama, dok ga Francuskinje vole koristiti i kao sjenilo i rumenilo za potpuno besprijekoran izgled. Ista nijansa se uvijek iznova pozicionira na različitim dijelovima lica i tako osigurava posebnu svježinu.