Ženstvena i suvremena

Poznati hrvatski dizajner Robert Sever u novoj kampanji slavi ljubav i slobodu

Izvor: Robert Sever

Izvor: Robert Sever

Nova kolekcija bit će predstavljena na ljetnom izdanju Bipa Fashion.hr-a početkom srpnjaRobert Sever na 30. jubilarnom Bipa Fashion.hr-u predstavit će svoju novu kolekciju naziva ELEFTHERIA, koji dolazi od grčke riječi sloboda.


Upravo to je dominantni osjećaj i poruka njegove nove kampanje koju je snimao sam dizajner u prekrasnom morskom okruženju.


Kolekciju smo počeli stvarati u veljači ove godine, već tada maštajući o toplim bezbrižnim danima koje volimo kada dođe ljeto. Upravo fantazija o slobodi, ležernosti i prepuštanju slobodi uživanja bile su osnovne smjernice kreativnog stvaranja kolekcije“, ističe dizajner Robert Sever. 
robert_sever


robert_sever


robert_sever


Kao i uvijek, Sever je osmislio raskošnu kolekciju s čak 50 total lookova, a vizualno se poigrao različitim temama i inspiracijama – od boja Afrike, meksičkog folklora, plavetnila Mediterana te antičkih motiva iz stare Grčke.


Cijela kolekcija, svaki odjevni predmet kao i modni dodaci jasan su pokazatelj RS estetike koja je uvijek izrazito ženstvena, suvremena i jednostavna za nošenje. 


Pri izboru materijala dizajner se uvijek povodi željom da se žene u njegovoj odjeći osjećaju posebno i udobno pa je tako za ovo ljeto izabrao kombinacije pamuka, lana, viskoze, pamučne ručno kačkane slavonske čipke te lepršave chiffone.


Kolekcija je oplemenjena nakitom i krunama  od staklenih kristala i poludragog kamenja koje izrađuje Slobodan Velicki, a za torbe je ovaj put bila zadužena Vlatka Hlišć sa svojim brandom “Knot why not” koja je makrame tehnikom isplela torbe od traper traka, i od pamučno-viskozne špage, koje se savršeno uklapaju u senzualan i blago boho stil kolekcije.


robert_sever


 


robert_sever


Ova je kampanja posebna, ne samo po poruci koju šalje, nego i po broju vizuala. Dizajner u potpunosti izlazi iz okvira te je za potrebe kampanje snimio svih 50 lookova prezentirajući ih u 25 sjajnih vizuala.


Kampanja je snimana na lokacijama malog dalmatinskg sela Šilježetarica. Idiličan morski krajolik zajedno s Velebitom i Paklenicom postali su savršena kulisa za ovu kampanju kojom Sever želi prikazati snagu, slobodu i hrabrost žena koje su njegova vječna inspiracija.


Iako uvijek imam jasnu ideju što i kako ću fotografirati, uvijek volim sa svojim timom, a posebno s manekenkama, mojim muzama, stvarati vizualnu priču koja nadilazi okvire vremena.


Ovog puta jednostavno smo se prepustili iskustvu i stvorili kampanju s puno ljubavi i puno slobode baš kako poručuje i ime kolekcije“, zaključio je dizajner. 


Robert Sever svoju će novu kolekciju predstaviti u sklopu 30. sezone Bipa Fashion.hr-a koji će se održati od 2. do 4. srpnja u Parku skulptura Zagrebačke Gliptoteke