Vraćaju se iz modne prošlosti

Posve neočekivano: model hlača koji ne stoji svakome, bit će hit i na proljeće

Mija Dropuljić

FOTO: Pr, iStock

FOTO: Pr, iStock

Nose ih apsolutno svi

Zadnjih sezona svjedoci smo povratka brojnih omraženih i kontroverznih modnih trendova iz naše prošlosti. Tako smo vidjeli povratak niskog struka, minica, kaubojskih čizama, puf prsluka… Mogli bi tako nizati i nizati nekoć voljene, ali zaboravljene modne trendove. 


Prošle godine osim hlača niskog struka, vratile su se i takozvane cargo hlače. U pitanju su hlače širokog kroja s obaveznim detaljem – velikim džepovima. Ovaj model hlača vladao je u pop eri glavnih američkih zvijezda. Popularizirale su ga hip hop i r’n’b pjevačice, a među najpopularnije ljubiteljice cargo hlače svakako se ubrajaju Britney Spears, Jennifer Lopez, Rihanna i brojne druge pjevačice iz raznih girl bendova. Cargo hlače su bile izuzetno popularne u kasnim 90-ima i ranim 2000-ima. U međuvremenu su se povremeno nalazile na modnom radaru i  pretežito su se nosile u sportskim kombinacijama, no to se počelo mijenjati. Ovaj model hlače ponovno se vratio na modnu scenu prošle godine. I dok su ga redom nosile zvijezde, tek u zadnje vrijeme smo ovaj trend ponovno vidjeli i na ulici. 


Sudeći po ponudi high street brendova, upravo cargo hlače će biti najtraženiji proljetni komad. Provjerili smo koji modeli se nalaze u prodaji te selektirali najbolje cargo hlače po odličnim cijenama.


Stradivarius (25,99 eur)


Mango (45,99 eur)


H&M (29,99 eur)


Zara (29,95 eur)


Mango (45,99 eur)


H&M (25,99 eur)


Zara (29,95 eur)


Stradivarius (29,99 eur)


H&M (20,99 eur)


Zara (39,95 eur)


Bershka (25,99 eur)


H&M (29,99 eur)


Mango (49,99 eur)


Stradivarius (29,99 eur)


Zara (39,95 eur)


Bershka (25,99 eur)