Ljubavne veze

Ponašanja koja će ekspresno otjerati muškarca iz vašeg života

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Ljubaznost, samostalnost i samouvjerenost je toliko privlačna nasuprot...Zamislite samo da uvijek iznova radite nešto što samo isključuje i tjera muškarce iz vašeg života, a da vi to ne znate. To je sigurno jedna misao koja potiče intenzivnu migrenu, zar ne? U tim slučajevima nije rijetkost da se osjećate kao da se satima krećete u krugu. To je zato što ste mislili da radite nešto značajno za vašu vezu, ali u stvarnosti istina je da ste činili upravo suprotno.


Možda ste nedavno izašli iz duge veze svaki put kad biste se upustili u novu, a zatim pokušali ostati u njoj. I tako vam se u glavi zavrtjela misao: jesam li ja problem? Razmišljate da možda niste radili stvari točno kako treba. I pitate se je li bilo stvari koje ste radili pogrešno i želite li ih brzo ispraviti prije nego što postane prekasno.


Prema istraživanjima, izdvojeno je nekoliko ponašanja koja udaljavaju muškarce od partnerica.


Ekstremna samocentriranost
Kad vas brine samo ono što vam je važno u vezi, bez obzira na dobrobit vašeg muškarca, tada će se stvari sigurno zahuktati. Uzmite na primjer da idete na spoj s partnerom.


Svrha sastanka podrazumijeva da saznate više o osobi s kojom se nalazite. Ali ne, pretvorili ste to u predavanje o sebi i iznijeli bez pitanja brojna postignuća koja ste postigli, a partneru ste jedva dali vremena da ubaci rečenicu ili dvije o sebi. Čini se da vas ne zanima partnerstvo u vezi. Ovo će brzo ohladiti žar privlačnosti koju on ima za vas jer će vidjeti da ste izgradili svijet koji vam je ugodan samo za vas, a ne za vas dvoje u paru.


Neiskrenost


Što muškarce brže hladi od činjenice da znaju da ne mogu vjerovati ženama s kojima su u vezi? Povjerenje je jedno od obilježja zdrave veze, a kraj odnosa je brži kada se služite lažima i poluistinama. Kad od partnera sakrijete istinu bez ikakvog opipljivog razloga, onda to daje prostor sumnjičavosti da uđe u vezu. I prije nego što to shvatite, privlačnost koju vaš muškarac ima prema vama počet će nestajati. Iako se to ponekad čini mukotrpnim postupkom, trebali svojim ljudima uvijek govoriti istinu.


To je zato što kad istina izađe na vidjelo (a mi znamo da u ovom životu istina uvijek pronađe način da izađe na vidjelo), tada će uzrokovati puno padova koji bi, ako se ne postupa pažljivo, mogli prouzročiti kolaps bez obzira koliko duga i čvrsta bila veza. Stoga, naučite u svakom trenutku biti iskreni prema partneru jer je to jedan od osnovnih temelja izgradnje povjerenja u vezi.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Biti izuzetno zahtjevna i pretjerano željna pažnje


Ovo je jedna od stvari koju žene rade koja muškarca odbija u vezi. Kad čin brige podesite na više razine postajete previše očajni i gladni ljubavi, tada to kod njega izaziva želju da pobjegne što dalje od vas. Dečki ne vole žene koje su previše zahtjevne. I, nažalost, mnoge žene to danas čine: dođu do točke u vezi da ono čemu se samo raduju budu “njegovi” posjeti i pozivi. Pažnja, pažnja i još pažnje. Prije bilo kakve odluke traže odobrenje od svojih ljudi. I misle da su radile ono što je najbolje za vezu, ali u međuvremenu je to jedna od stvari koja vezu čini nezdravom i u konačnici tjera tipa od njih.


Ne započinjete razgovore


Što je temelj zdrave veze? Komunikacija zar ne? Što onda mislite da će se dogoditi kad samo on uloži energiju u početnu komunikaciju između vas dvoje? I neće se osjećati sklon uložiti više energije u vezu. To vrijedi i za telefonske razgovore od kojih i oni očekuju malo zanimljivih anegdota, šala, simpatičnih pitanja i doskočica. Nepodudaranje energije u razgovorima jedno je od najvećih razloga za bijeg iz veze.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Tražite više nego što vam je obećano


Postoje različite vrste odnosa; postoje oni slučajni koji nemaju ozbiljne namjere, a postoji onaj ozbiljni u kojem se daju svečana obećanja i obveze. Dakle, trebali biste odmah znati u koju vrstu ulazite. To je zato što će zahtjev za onim što vam je vaš muškarac na početku veze obećao dati samo isključiti vašeg muškarca.


Ako ste u ležernoj vezi bez obveza, tada će mu traženje obveze biti neugodno.


Mnoge žene griješe što ostaju u ležernim vezama s nadom da će im muškarci zauvijek obećati svoje srce ako postanu vrlo bliski i brižni.


Kad zavadite sve oko sebe i neljubazni ste


Želite napraviti test i isprobati što muškarce isključuje? Zatim idite na spoj s frajerom i onda nemojte reći ništa dobro o bilo kome tko naiđe. Gledajte kako vam sastanak brzo postaje neugodan. Pročitajte njegove geste koje jasno i glasno govore da želi da je negdje drugdje. To je zato što je prigovaranje ljudima navika ono što muškarce u pravilu odbija. Oni bi pomislili da ako biste mogli biti toliko zlobni prema konobaru kojeg niti ne znate ili tako sarkastični prema onima koje nazivate prijateljima, onda biste vjerojatno govorili iste stvari o njima u prisustvu drugih ljudi.


A osim toga, nitko zapravo ne želi biti u blizini onih koji su stalni izvor negativnosti. Ovakvi postupci će ih otjerati.