Njega kože

Počastite kožu lica maskom od banane – rezultati su vidljivi već nakon prvog nanošenja

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Banane su dostupne tijekom cijele godine i vrlo su učinkovite za kožu.Svi volimo ujutro jesti i zgrabiti voće. Osvježavajuće, zdrave i ukusne – zar ne? Banane su tu prave kraljice, no nisu dobre samo za zdravlje, već i za njegu kože. Danas je dostupno mnogo preparata za lice koji sadrže voće. A zašto kupovati kada možete posegnuti za DIY maskama! Da, kućni voćni pripravci za njegu lica su nevjerojatna njega kože koju možete dodati svojoj rutini. A voće koje možete koristiti je upravo banana! Banane su dostupne tijekom cijele godine i vrlo su učinkovite za kožu. Izdvojili smo našu omiljenu DIY masku koja će doprinijeti blistavosti kože i dobrom osjećaju, a pritom će bogato nahraniti kožu u hladnim danima.


Maska za lice od jaja i banane


Ova maska je vrlo važna u održavanju čiste i zdrave kože. Jaje je vrlo zanimljiva hrana s puno hranjivih tvari. To je bogatstvo koje ga čini dobrim i za kožu.


Sastojci:


  • 1/3 banane
  • 1 jaje
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica punomasnog mlijeka


Vrijeme pripreme: 10 minuta.


Postupak: Zakuhajte malo punomasnog mlijeka u tavi. Nakon što se mlijeko ohladi, skupite kožu s vrha mlijeka i koristite je na sljedeći način. U zdjeli zdrobite bananu i dodajte  jaje, med i jednu žlicu prikupljene masnoće. Nanesite na lice 10 minuta. Operite toplom vodom


Kako djeluje: Jaje ima mnogo antioksidansa koji čine da vaša koža blista, a banana u maski za lice mu daje veći nutritivni značaj. Za banane, bogate mnogim mineralima, kaže se da liječe znakove starenja kao što su tamne mrlje i bore.


Ponavljanja: jednom tjedno.


Najbolje vrijeme za nanošenje: Prije kupanja.


Savjeti: Nemojte koristiti obrano mlijeko. Nosite staru majicu tijekom nanošenja u slučaju kapanja paste.