
Foto: iStock
Odlično će pasati s rižom, tjesteninom ili pire krumpirom
povezane vijesti
Pronašli smo jednostavan i brz recept za pileći stroganoff, koji je gotov u manje od pola sata!
Odlično će pasati s rižom, tjesteninom ili pire krumpirom, a dodatan je plus to što svaka porcija sadrži manje od 400 kalorija!
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 400 g šampinjona, prepolovljenih
- 2 crvena luka, nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 3 komada pilećih prsa bez kože i kostiju, narezana na komadiće veličine zalogaja
- 300 ml pilećeg temeljca
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žlica senfa
- 1 žlica slatke dimljene paprike
- 250 ml kiselog vrhnja (po želji koristite kiselo vrhnje sa smanjenim udjelom masti)
- mala šaka nasjeckanog estragona ili peršina
- sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
Zagrijte ulje i maslac u širokoj tavi s neprianjajućim dnom na srednjoj vatri.
Dodajte gljive, crveni luk i češnjak i pržite 3-4 minute ili dok lagano ne porumene. Prebacite u zdjelu ili tanjur (sa svim sokovima iz tave) i ostavite sa strane.
Vratite tavu na vatru i pržite piletinu 6-7 minuta ili dok lagano ne porumeni.
Ulijte temeljac, koncentrat rajčice, senf i dimljenu papriku te dobro začinite solju i paprom.
Vratite smjesu gljiva u tavu, zakuhajte, a zatim smanjite vatru na lagano. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani estragon ili peršin te kuhajte 8-10 minuta, povremeno miješajući, ili dok se umak ne zgusne.
Provjerite začine i dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu, piše BBC Food.