Recept

Pileći stroganoff na stolu je za manje od pola sata, a spada u niskokalorična jela

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Odlično će pasati s rižom, tjesteninom ili pire krumpirom

Pronašli smo jednostavan i brz recept za pileći stroganoff, koji je gotov u manje od pola sata!


Odlično će pasati s rižom, tjesteninom ili pire krumpirom, a dodatan je plus to što svaka porcija sadrži manje od 400 kalorija!


Sastojci


  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 400 g šampinjona, prepolovljenih
  • 2 crvena luka, nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 komada pilećih prsa bez kože i kostiju, narezana na komadiće veličine zalogaja
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica slatke dimljene paprike
  • 250 ml kiselog vrhnja (po želji koristite kiselo vrhnje sa smanjenim udjelom masti)
  • mala šaka nasjeckanog estragona ili peršina
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema


Zagrijte ulje i maslac u širokoj tavi s neprianjajućim dnom na srednjoj vatri.


Dodajte gljive, crveni luk i češnjak i pržite 3-4 minute ili dok lagano ne porumene. Prebacite u zdjelu ili tanjur (sa svim sokovima iz tave) i ostavite sa strane.


Vratite tavu na vatru i pržite piletinu 6-7 minuta ili dok lagano ne porumeni.


Ulijte temeljac, koncentrat rajčice, senf i dimljenu papriku te dobro začinite solju i paprom.


Vratite smjesu gljiva u tavu, zakuhajte, a zatim smanjite vatru na lagano. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani estragon ili peršin te kuhajte 8-10 minuta, povremeno miješajući, ili dok se umak ne zgusne.


Provjerite začine i dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu, piše BBC Food.