Stigao kalendar

Pharrell Williams debitirat će za Louis Vuitton prvog dana muškog Tjedna mode u Parizu

Sanda Milinković

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Glazbenik u toj ulozi nasljeđuje pokojnog Virgila Abloha

Od mnogih dizajnerskih debitanata kojima smo svjedočili u posljednjih nekoliko sezona, malo ih se toliko čekalo i o malo ih se toliko šuškalo, kao o Pharrellu Williamsu koji je postao kreativni direktor Louis Vuittona. Glazbenik u toj ulozi nasljeđuje pokojnog Virgila Abloha, a svoju prvu kolekciju za francusku kuću predstavit će u večernjim satima 20. lipnja, prvog dana Pariškog tjedna muške mode.


U privremenom kalendaru, koji je danas objavio Fédération de la Haute Couture et de la Mode, Louis Vuitton pomiče se sa svog uobičajenog mjesta na dan otvaranja, iako su na početku kalendara službeno i po običaju, prvostupnici Instituta Française de la Mode.


Tjedan 26. lipnja zatvara Ludovic de Saint Sernin, koji je nedavno dospio na naslovnice zbog odlaska s mjesta kreativnog direktora za Ann Demeulemeester nakon samo jedne sezone. Ovo će biti prva revija francuskog dizajnera nakon odlaska iz te belgijske modne kuće.


Rhuigi Villaseñor našao se u sličnoj poziciji jer će predstaviti svoju najnoviju kolekciju za kuću Rhude nakon što je prošlog tjedna napustio Bally nakon samo dvije sezone. Revija je zakazana za 21. lipnja.


Među pridošlicama u kalendaru su nedavno najavljeni finalist CFDA/Vogue Fashion Funda Angelo Urritía njujorškog brenda 4SDesigns, dobitnik međunarodne nagrade Woolmark Adeju Thompson iz nigerijske kuće Lagos Space Programme, japanski brend J.W. Ford i C. R. E. O. L. E., brend Vincenta Frédérica Colomba.


U službenom kalendaru debitirat će Burç Akyol, jedan od devet finalista nagrade LVMH, čiji će dobitnik biti objavljen 7. lipnja.


Primjetno odsutan u kalendaru je Thom Browne. Predsjednik CFDA-e sa sjedištem u New Yorku često predstavlja svoju proljetnu mušku kolekciju kao dio Pariškog muškog kalendara u lipnju. Brend još nije objavio planove za kolekciju muške odjeće SS24, iako su nedavno predstavili ready-to-wear kolekciju F23 u New Yorku tijekom prve sezone dizajnera na čelu CFDA-e.


Na kalendaru su i Walter Van Beirendonck, Rick Owens, Givenchy, Dries Van Noten, Dior, Hermès, Loewe, Kenzo i Marine Serre, piše Vogue.