Sve pod kontrolom

Pet navika uz koje će vaš dom uvijek biti uredan

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Uz samo nekoliko dnevnih navika, nema prostora za kaos i neurednostAko ne želite više biti zavidni prijateljima čiji domovi uvijek izgledaju besprijekorno, ne morate očajavati i misliti da vam treba puno vremena i truda da i vaš dom zablista na isti način. Dovoljno je usvojiti nekoliko svakodnevnih navika koje će vam pomoći da vam dom uvijek izgleda uredan i čist.Ispraznite perilicu posuđa


Čim vaša perilica završi s radom i posuđe se ohladi, pospremite ga na svoje mjesto kako bi novo prljavo posuđe moglo odmah završiti u perilici. Tako ćete spriječiti da se prljavo posuđe nagomila u sudoperu.


Pospremite krevet odmah nakon ustajanja
Odmah nakon buđenja žrtvujte tih par minuta i pospremite krevet. Kada uvečer krenete na spavanje, bit ćete zahvalni sami sebi što će vas dočekati uredan krevet.


Koristite košare i kutije za pospremanje


Često nam je dom ispunjen raznim malim predmetima koji daju dojam neurednosti. Zato koristite kutije ili košare u koje možete u svakom trenutku pospremiti sve ono što vam smeta i zauzima prostor.


Odjeću pospremajte u ormar


Nema ništa lakše nego nakon dugog i napornog dana odjeću samo odbaciti na stolicu pored kreveta. No ta navika uzrokuje neuredan izgled vašeg doma, a ta hrpa odjeće se samo povećava. Zato odjeću objesite u ormar čim ju skinete, a ako je prljava odmah ju odložite u košaru za prljavi veš.Očistite kuhinju svaku večer


U slučajevima kada kasno uvečer spremite neki obrok, često ste preumorni pospremiti nered. To rezultira da ujutro kada želite doručkovati, dočeka vas nered u kuhinji. Potrudite se i nikad ne idite na počinak a da kuhinjski prostor nije pospremljen.