7 modnih pitanja

Paula Eleta Barišić – svestrana Riječanka zaljubljena u modu

Dijana Ljubanović

FOTO/Instagram @paula_eleta_barisic

FOTO/Instagram @paula_eleta_barisic

Prije nego što krenemo u potragu za modnom inspiracijom, porazgovarajmo o tome što učiniti s idejom nakon što je pronađete.Važno je uzeti u obzir kakvi nam krojevi najbolje pristaju, koje boje ističu boju naših očiju i kose i u čemu se osjećamo samopouzdano, snažno i odmjereno. Modna kombinacija mora poručiti kako nam je čitav svijet pod nogama. Kada se ne osjećamo dobro u odjeći, osjetit će se naša nesigurnost, nervoza i nedostatak samopouzdanja.


Zahvaljujući Pinterestu, sastavljanje izvrsnih odjevnih kombinacija lakše je nego ikad. Ne samo da ih možete spremiti na Pinterest ploču, već vam usluga omogućuje gledanje mnogih fotografija odjednom, a možete i zaviriti u pinove vaših prijatelja i osvježiti te nadograditi svoje modne ideje.


Mnogi od nas spremaju ideje za odjeću na bilješkama na telefonu ili na brzinu snimite sebe kako nosite bilo koju odjeću koja vam se posebno sviđa.
Nadahnuće u kreacijama svuda je oko nas – na ulici, radnom okruženju i na Instagramu. Činjenica je da neke žene imaju savršen osjećaj za estetiku i s velikom lakoćom kombiniraju modne komada pretvarajući svoj stil u privlačan estetizam. Od mnogih od njih možemo učiti, a takva je i naša današnja sugovornica, svestrana Paula Eleta Barišić.


View this post on Instagram

A post shared by Paula Barišić (@paula_eleta_barisic) onTko je Paula, čime se bavi i kako bi opisala svoj stil?


Moje ime je Paula Eleta Barišić. Završila sam Prvu riječku hrvatsku gimnaziju i diplomirala na Učiteljskom fakultetu u Rijeci. Radim kao učiteljica ali uz svoj primarni posao radim i kao influencerica, blogerica i promotorica.


Ranije sam radila kao model te snimila reklame za nekoliko hrvatskih brandova te sam tada kroz rad sa vizažisticama i stilistima otkrila svoju ljubav prema modi i modnom izričaju.  Svoj stil opisala bi kao vrlo osebujan i mješovit od sofisticiranog, rock and roll stila ali u mom stilu ipak najviše prevladava elegancija i ženstvenost.


Imate li omiljenog kreatora ili modni brend? Zašto baš oni?


Od modnih uzora istaknula bi Melaniju Trump i Angelinu Lillienne. U mom ormaru se može pronaći svašta, od brendiranih do no name odjevnih predmeta. Svoj shopping najviše obavim u Italiji gdje uz njihove robne kuće obavezno obiđem i njihove butike koji znaju imati super haljine, kombinezone, cipele, jakne i štikle. Moje najdraže marke su Stradivarius, Moschino, Francuski modni brand Camaieu. Od modnih marki svakako bi istaknula Tursku robnu marku DeFacto koji imaju odjevne predmete za mlade prepune boja kao i modnih detalja, cipela, tenisica, nakita koje su napravljene sa finim materijalima te imaju prekrasan dizajn.


View this post on Instagram

A post shared by Paula Barišić (@paula_eleta_barisic) onŠto je za vas moda?


Što se mode tiče smatram da žene trebaju pronaći svoj jedinstveni modni izričaj, a trendove prilagoditi sebi i svom načinu života te prilici u kojoj se nalaze.


Kakvu ulogu imaju modni dodaci u vašem stilu? Gdje ih kupujete i koji su vam omiljeni?


Volim modne detalje i smatram da su oni bitni da začine cjelokupan styling. Sve zavisi o situaciji i kombinaciji ali volim nositi trake za kosu, broševe, remene, torbice, šešire, šalove. Orsay ima lijepe modne dodatke a najljepše satove proizvodi Paul Valentin te nakit Faye koji su brandovi istog vlasnika. Smatram da svaka žena u svom ormaru mora imati dobre cipele i torbu.


View this post on Instagram

A post shared by Paula Barišić (@paula_eleta_barisic) onOmiljena boja i materijal?


Omiljena modna boja mi je bijela koju kombiniram sa ostalim bojama. U ljeti volim nositi kričave i florescentne boje kao ružičastu, narančastu, zelenu i plavu i pastelne nježne boje dok u zimi prevladavaju više kestenjaste boje, boje višnje i šljive, crne boje, bordo te zemljane.


Moj najdraži materijal je jeans jer se može kombinirati u svim prilikama i u svim odjevnim stilovima od klasike do elegancije. Volim modne uzorke točkica i prugica te su oni „must have“ svake sezone.


View this post on Instagram

A post shared by Paula Barišić (@paula_eleta_barisic) onŠto volite u ljetnoj garderobi, a što u zimskoj?


U mojoj ljetnoj garderobi prevladavaju haljinice, tunike te sandale i salonke. Izdvojila bi Zarine žute sandale sa visokim vezanjem koje sam kupila ove sezone i koje se mogu kombinirati uz puno ljetnih odjevnih komada. Od zimske robe najviše volim čizme te balonere i duže kapute. Tu je još i obavezni sako koji podigne kombinaciju. Smatram da svaka žena u svom ormaru mora imati dobre cipele i torbu.


Modni savjet koji bi dala čitateljicama?


Moj savjet za sve djevojke i žene je da prije svega procjene stil koji im najbolje odgovara i da uživaju u njemu uz citat Marca Jacobsa „Odjeća ništa ne znači dok netko ne živi u njoj!“


___


Volite modu i želite inspirirati naše čitateljice svojim modnim kombinacijama? Odgovoriti na 7 modnih pitanja? Taggajte @life_novi_list na svojim Instagram streetstyle fotkama. Možda iduće nedjelje baš vaš stil posluži kao modna inspiracija.