Kako im to uspijeva?

Pametne navike financijski uspješnih žena

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Želite li znati financijske navike uspješnih žena za koje se čini da uvijek imaju novca?Financijski uspješne žene uvijek iznova iznenađuju svim svojim postignućima. A jedan od najboljih načina da budete poput njih je proučavanje i usvajanje njihovih navika. Izdvojili smo nekoliko stvari koje redovito rade. Pa provjerite ih i pogledajte kako i vi to možete učiniti!


One ostaju na svom putu i nikad ne gube iz vida širu sliku


Ušteda novca može biti teška kad nemate veliku zaradu. Ali žena koja zna važnost pozitivnosti i usredotočenosti na svoje ciljeve, to puno olakšava. Velik dio motivacije dolazi im iz vjerovanja u svoj krajnji cilj i ne gubljenja ga iz vida kad vremena postanu teška.


Njihova sreća nije povezana s novcem


Paze da ne nastave trošiti samo kako bi se “osjećale dobro”. Ako se osjećaju loše, traže druge načine za podizanje raspoloženja.


Mogu razlikovati potrebe od želje
Žene koje uvijek imaju novac znaju kako razlikovati svoje potrebe i želje. Uvijek su svjesne što stvarno trebaju i teško troše novac na stvari koje ne čine; to je tako jednostavno!


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Diverzificiraju svoja ulaganja


Pronalaze načine da diverzificiraju svoja ulaganja, tako da ako jedna stvar ne uspije, ne dođu u teška vremena. Nekoliko izvora prihoda, uvijek je dobar plan, prenosi Chasing Foxes.


Financijski se obrazuju


Obrazovanje je ključno za postizanje bilo čega, a nije drugačije ni kada se radi o novcu. Ove pametne žene osiguravaju osnovno obrazovanje bilo upisom tečaja ili opsežnim istraživanjem. No jedno je sigurno, svjesne su svega što se može učiniti s njihovim novcem kada su u pitanju štednja i ulaganje.


Nisu stidljive tražiti ono što zaslužuju


Žena koja uštedi najviše novca ujedno je i ona koja brine da donosi što više novca (kako bi mogla uštedjeti još više). Dakle, ako se trudi na svom poslu i radi izvrstan posao, onda će biti sigurna da će od svog šefa tražiti povišicu.


Uvijek imaju rezervni plan


Znate kako su nas roditelji pitali o B i C opciji za fakultet? Isto je i u odraslom životu. Žena koja štedi novac ne ovisi o jednom izvoru prihoda, a kao što smo već i izdvojili uvijek nastoji i unovčiti svoje hobije, vještine i znanja koja donose novac.