Igra lakovima za nokte

Ovo su najpopularnije manikure sezone

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Ove godine na noktima će uz jarke boje prevladavati i "statement" uzorci.Od svih beauty trendova, oni po pitanju manikura najzabavniji su i najjednostavniji za praćenje. A da ćemo se igrati lakovima za nokte u ovoj godini, itekako hoćemo ako je suditi prema najavljenim trendovima koji polako počinju vladati društvenim mrežama i kozmetičkim salonima.


NAJPOPULARNIJE BOJE


Otkako je Pantone objavio da je glavna boja ove godine periwinkle plava, moglo se pretpostaviti da će upravo ta boja prevladavati na noktima. Pantone je prvi put za boju godine osmislio novu nijansu (Pantone 17-3938 Very Peri), živopisno plavu s ljubičastocrvenim podtonovima. Nastala je kombinacijom boja Ultimate Grey i Illuminating koje predstavljaju tihu sigurnost, otpornost i optimizam za budućnost. Nijansa Very Peri simbolizira promjene koje svijet doživljava dok želimo krenuti dalje, nakon lockdowna, izolacije i neizvjesnosti pandemije pa je upravo zato savršen odabir za prvu ovogodišnju manikuru.


manikure

Nijansa Very Peri simbolizira promjene koje svijet doživljava dok želimo krenuti dalje, Foto: iStockOsim ove, vladat će i osvježavajuća zelena, kraljevsko plava i jarko crvena koja je već godina među top bojama kada su kozmetički trendovi u igri. Bilo da se radi o crvenom ružu ili crvenim noktima, nećete proći neopaženo uz crvenu boju. K tome, savršeno se uklapaju u svako doba dana, situaciju i modnu kombinaciju.


Foto: iStock


»STATEMENT« UZORCI
Ove godine na noktima će uz jarke boje prevladavati i »statement« uzorci. Nokti kao da su preuzeli vodeću riječ kada je u pitanju nešto čime ćemo se istaknuti pa su najavljene hrabre kombinacije boja, poput žute s dodatkom tamnih matiranih krugova u crnoj boji. Standardi dobre manikure bit će zabava i okretanje prema snažnim bojama koje simboliziraju energiju, balans, samopouzdanje i mirnoću. Mnogi najavljuju povratak mint-zelene koja izgleda vrlo osvježavajuće sama po sebi, a može se savršeno uklopiti i uz ostale boje za dodatnu dozu šarma.


Foto: iStock


ŠARENA FRANCUSKA MANIKURA


U trendu su i dalje neutralne nijanse koje jednostavno nikada ne izlaze iz stila, kao i crna te morsko plava boja koje su idealne za obožavatelje tamnijih manikura. Prošla je godina bila uzbudljiva na području manikura, a prevladavali su motivi inspirirani devedesetima: geometrijski oblici i zaokreti po pitanju klasične francuske manikure.


Ovaj trend je jači nego ikada, a Apfel Glass, vlasnik kozmetičkog studija na Manhattanu, kaže da njegovi klijenti obožavaju začiniti francusku manikuru raznim bojama za dodatnu dozu igre i optimizma. Iz prošlosti se u 2022. vratio još jedan detalj koji mnogi rado koriste prilikom izrade svojih manikura, a to su samoljepljive sličice. Dizajni koje samo nalijepite na svoj nokat popularniji su no ikad, a zahvaljujući njima manikure kod kuće nikada nisu bile jednostavnije.


manikure

Šareni zaokreti po pitanju klasične francuske manikure, Foto: iStock


ŠLJOKICE I MINIMALIZAM


Da je ova godina kao stvorena za različite stilove, svjedoči još nekoliko trendova u noktima. Prvi su šljokice, idealne za sve koji vole podignuti manikuru na novu i blještavu razinu pa zasjati svaki dan jer, šljokice su odavno prestale biti tek simbolom blagdanskih outfita. Drugi je minimalistička manikura stvorena za potpune suprotnosti ekipi koja obožava šljokice.


Šljokice su odavno prestale biti tek simbolom blagdanskih outfita, Foto: iStock


Neutralne boje uz minimalistički detalj poput točkice u suprotnoj nijansi, idealan su odabir za sve one nesklone pretjeranom šarenilu na svojim rukama. Stručnjaci diljem svijeta složni su u tome da će u trendu i dalje ostati »coffin« oblik nokta iako ga u stopu prate »almond« i »stilletto« oblici. Na vama je samo da se poigrate bojama i uzorcima, dodate pokoju šljokicu za trenutke kada vam je potrebna doza razigranosti, i pretvorite svoje ruke u prava mala remek-djela vrijedna pažnje.