Prevladava udobna odjeća

Četiri stilistice holivudskih zvijezda prognoziraju: Ovo su modni trendovi za 2021.

Sanda Milinković

Foto: Instagram @lo_blogx & catarinamira

Foto: Instagram @lo_blogx & catarinamira

Ulažemo u komade koje ćemo nositi dugo vremena, a prednost dajemo udobnosti i praktičnostiProšlu smo godinu većinom proveli kod kuće i to uglavnom u tajicama i trenirkama, a traperice smo oblačili samo da provjerimo stanemo li još uvijek u njih.


Ne čudi stoga da se za ovu godinu upravo udobna odjeća nametnula kao vodeći trend jer, po svemu sudeći, rad od kuće i Zoom sastanci bit će nam stvarnost još neko vrijeme.


Osim što smo prošle godine usvojili udobnost prije svega, nekako smo se više okrenuli i pametnijoj te održivoj kupnji. Trošenje love na krpice koje ćemo (možda) obući jednom u životu kao da su postale stvar prošlosti.
Ulažemo u komade koje ćemo nositi dugo vremena, prednost dajemo udobnosti i praktičnosti, a kada se želimo počastiti novim modnim komadom, više gledamo da nam traje dulje nego da je onaj must-have koji vrišti s reklama.


Loungewear modni trend se nastavlja


Takvog su mišljenja i stilistice holivudskih zvijezda koje su za InStyle ispričale koje modne trendove možemo pratiti u ovoj godini. Zajednički nazivnik svim trendovima je – održivost.


Aimee Croysdill koja je surađivala sa zvijezdama Natalie Dormer, Michaela Coel, Fiona Shaw i Daniel Radcliffe, kaže da će ultimativni trend u ovoj godini biti loungewear.


“Uložite u nekoliko komada dobre kvalitete”, poručuje Croysdill te savjetuje kupovinu topića u većoj veličini od one koju inače nosite za bolju udobnost i luksuzan izgled.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Catarina Mira (@catarinamira)Živahne boje i cvjetni print


Zadrian + Sarah koje su odijevale Naomi Scott, Skai Jackson, Ginny Gardner i Asante Blackk kažu da je rad od kuće promijenio modnu kulturu te se slaže da je ova godina u znaku opuštenosti s naglaskom na udobnost. Nije ograničena samo na loungewear već na cirkularnu modu u kojoj prevladavaju komadi koji podižu kombinaciju i rađeni su od raskošnih materijala.


“Opušteno odijelo je nešto što bi trebali imati u garderobi, ali mora postojati ravnoteža. Odaberite košulju po mjeri i kombinirajte ju s trapericama na trapez te većim sakoom.


Trendovi koje vidimo su odraz vremena u kojem živimo, a prekrasne nijanse bež i sive boje su siguran odabir. Nadopunite ih s živahnim bojama i cvjetnim printom“, poručuju.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hafiza (@bespoke_clothing_by_hafiza_)Džemper i traperice


Danielle Goldberg koja je radila s Laurom Harrier, Juliom Garner, Mary Kate i Ashley Olsen, kaže da je ultimativni modni trend za 2021. godinu – džemper vesta.


“Džemper-vesta je podcijenjeni modni komad koji se vrlo jednostavno uklapa u svačiji ormar”, kaže Goldberg te savjetuje kombiniranje džempera preko klasičnog bijelog topa uz zavrnute rukave.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Izzy Lou (@izzydilg)Chloe Hartstein (njezini slavni klijenti su Diana Silvers, Glenn Close, Melissa McCarthy i Amy Schumer) kaže da su široke traperice za nju glavni modni trend u ovoj godini.


“Mislim da smo se toliko navikli nositi širu odjeću od početka pandemije da je ovo odlična prilika ‘nabacati’ na sebe nešto što će izgledati dobro, ali da nas ne izbaci iz naše zone udobnosti.


Kaže da se ovakve traperice mogu jednostavno kombinirati i prilagoditi prema sezoni. “Odlična vesta od kašmira i sako ili jednostavna majica, pa čak i košulja, odlično će se uklopiti u outfit”, savjetuje Hartstein.