Chanel No.5

Ovo je adventski kalendar kojeg bi poželjela baš svaka žena. Košta preko 5.000 kn

Mija Dropuljić

FOTO: Chanel

FOTO: Chanel

Chanel je adventski kalendar posvetio svom kultnom parfemuChanel je proveo cijelu godinu slaveći 100. obljetnicu svoje mirisne ikone – Chanel No.5 parfema. Od filmskih projekcija preko limitirane kolekcije pa sve do pop-up trgovina. Stoga je posve jasno da će ovogodišnji adventski kalendar posvetiti parfemu kojeg slobodno možemo opisati kao jednim od najpoznatijih u povijesti mirisa. 


Adventski kalendar dolazi u obliku bočice parfema, no to nije jedini razlog zbog čega je toliko poseban. Umjesto 25 prozora ovaj kalendar se sastoji od njih čak 27. Umjesto otvaranja prozorčića od 1 do 25, oni su označi od 5 do 31 i odaju homage brendu. 

Kalendar započinje s brojem 5 upravo zbog parfema, a 31 stoji za kućanski broj apartmana poznate Coco Chanel i salona na 31 rue Cambon u Parizu. 


U adventskom kalendaru se nalazi 35 ml bočica Chanel No.5 mirisa, dva ruža u mat i satenskoj crvenoj nijansi, laka za nokte u crvenoj boji, kremi za ruke No.5, No.5 sapun, snježna kugla i brojni drugi modni dodaci u limitiranom izdanju inspirirani kultnim parfemom.Očekivano, ovaj adventski kalendar se ubraja u one skuplje i priuštiti si ga mogu samo prave sretnice. Cijena Chanelovog adventskog kalendara nadmašuje većinu predstavljenih, a iznosi oko 5.500 kuna. 


FOTO: Chanel