TZGZ

Ove zime nikako ne smijete propustiti najljepši i najblistaviji Advent Zagreb

S.M.

Foto: TZGZ

Foto: TZGZ

Blagdanska čarolija za stvaranje najljepših uspomena.

Advent u Zagrebu započeo je 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana J. Jelačića, a sve do 7. siječnja iduće godine bit će magično odredište svih koji su u potrazi za božićnom čarolijom, ukusnim zalogajima, osvijetljenim ulicama, trgovima i parkovima kroz koje će, ruku za ruku, prošetati sa svojim najdražima.


Tri puta zaredom najbolji božićni sajam u Europi, Advent Zagreb, i ove je godine rasuo svjetlost tisuća lampica, šireći blagost i romansu kakvu pruža samo adventsko vrijeme. Uz šalicu kuhanog vina ili vruće čokolade moći će se uživati u miomirisima koji će se širiti diljem grada.


„Advent Zagreb 2023. i ove godine donosi mnogo raznolikih programa za svačiju dob, a na posjetiteljima je da dođu i uživaju u blagdanskoj atmosferi. Ugođaj i tople emocije koji oplemenjuju svaku od adventskih lokacija, stvaraju posebnu atmosferu uz dobru glazbu, prigodne dekoracije i raznovrsnu gastronomsku ponudu“, rekla nam je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.


Svakako predlažemo pogledati umjetničko božićno drvce u AR tehnologiji poznatog digitalnog umjetnika Alexeya Severina / Inverse-a smješteno ispred Hrvatskog državnog arhiva koje se može pogledati i diljem Hrvatske: u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Rovinju, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru i Zadru na glavnim ulicama i trgovima pomoću besplatne aplikacije Equinox XR koja se može preuzeti sa Google i Apple trgovina.


Poslužite se našim vodičem i krenite u pustolovinu koja će vam izmamiti osmijeh, ugrijati srce i stvoriti prekrasne trenutke kojih ćete se sjećati s toplinom oko srca.


Martina Bienenfeld, direktorica Turisticke zajednice grada Zagreba.<br /> Foto: Vedran Peteh / CROPIX


Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.  Foto: Vedran Peteh / CROPIXGASTRO ADVENTura u koju se morate upustiti


Za stvaranje uspomena obavezno posjetite lokacije pravog božićnog ugođaja gdje ćete moći napraviti “fotke” kao trajni podsjetnik na zagrebački Advent.


Predlažemo da to učinite na centralnom zagrebačkom trgu gdje vas očekuje predivna dekorativna božićna zona ili Ledenom parku, mjestu gdje su mnogi napravili prve korake na ledu, a savršene fotografije mogu se uslikati i na terasi Oleandar hotela Esplanade, koje je i ove godine omiljeno mjesto za sve koji si žele darovati lijepe trenutke s daškom raskoši i elegancije.


Na „Slatkom Zrinjevcu“ vas očekuje rapsodija okusa za nepca – fina hrana, kuhane kobasice i vino praćene aktivnostima za svaku generaciju. Uživajte u vožnji kočijom, kreativnim radionicama, predstavama na otvorenom i dozvolite si uroniti u magiju svjetlucavih lampica.


Predlažemo posjetiti i “Fuliranje” na Strossmayerovom trgu koje je već postalo sinonim za okupljanje najpoznatijih domaćih food start-upova, mladih i već etabliranih chefova koji svake godine novim kreacijama golicaju okusne pupoljke gladnih posjetitelja Adventa.
Junior Advent za čarobne obiteljske trenutke


Tko više uživa u Božiću od onih najmlađih koji znaju cijeniti njegovu radost, vjeruju u Djeda Božićnjaka te svima rado iskazuju svoje oduševljenje? Nitko!


Zato su ove godine kreirani posebni programi u kojima će djeca uživati, pa svakako preporučujemo “Advent u Divljem srcu grada” gdje mališani dobivaju priliku uz edukatore istražiti božićni svijet životinja.


Vikendi su izdvojeni kao posebno obiteljsko vrijeme kad su tu i Mrak obilasci, zabavne igre, kreativne radionice, jela u restoranu “Kod morskog lava” te fotografiranje u kolibi Djeda Božićnjaka.


Otkriti vam moramo i nevjerojatan Ledeni park smješten u Parku Ribnjak u kojem dobra Kraljica Zima ostvaruje sve dječje snove dok će u Obrtničkom prolazu oživjeti rukama izrađene drvene igračke i igre koje su nekad bile dio svačijeg djetinjstva.


Mlade će naučiti nekim novim igrama, a starije prisjetiti na ljepotu djetinjstva.
Bal, Polarni san i baš jako veliki Božić


Od sredine prosinca posebno vraćanje u prošlost odvijat će se na Mažurancu uz klasični bal u dvorani na otvorenom, pod plesom kristalnog lustera i nebeskih zvijezda na kojeg su pozvani baš svi. Pravilo odijevanja zahtijeva širok osmijeh, a hrabriji podij mogu ukrasiti i dugim haljinama, frakovima i cilindrima!


Atrakcija koja oduzima dah bit će i predimenzionirane skulpture inače malih božićnih ukrasa, od 9. prosinca, na Trgu kralja Petra Svačića.


Posebno oduševljava i Polarni san u Tunelu Grič inspiriran aurorom borealis i polarnim prostranstvima.


Savršene uspomene stvorit ćete i u Mjesečevom vrtu u Parku Ribnjak gdje možete poželjeti želju nekom vama zaista posebnom. Tako ćete najlakše shvatiti onu iskonsku čar Božića – dijeljenje lijepih riječi, zajedničkih trenutaka i dobrih želja jedni drugima, što se može doživjeti na svakom koraku zagrebačkog Adventa.__


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Turistička zajednica grada Zagreba.


Fotografije u tekstu vlasništvo su iste.